Dolar

32,5017

Euro

34,9128

Altın

2.437,96

Bist

10.082,77

‘Kafalarını ezeceğiz’ krizi: Diktatörlüğün bakanı mısın?

Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, “Polis kafasıyla devlet yönetilmez. Hukuk devletinin mi yoksa diktatörlüğün bakanı mı? Karar versin” dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-04 11:28:10

‘Kafalarını ezeceğiz’ krizi: Diktatörlüğün bakanı mısın?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevinden sürpriz bir şekilde seçim hükümetinde İçişleri Bakanlığı'na getirilen Selami Altınok'un “Gerektiğinde çok şedit bir şekilde kafalarını ezeceğiz” sözleri, kabinenin HDP'li iki bakanından biri olan Müslüm Doğan'ın sert tepkisiyle karşılaştı.

İçişleri Bakanı Selami Altınok

Doğan, “Polis kafasıyla devlet yönetilmez. Hukuk devletinin mi yoksa diktatörlüğün bakanı mı? Karar versin” dedi.

'Sorun edeceğiz'

Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan

Cumhuriyet gazetesinden Erdem Gül'e konuşan, Doğan, şunları söyledi: “Böyle bir anlayış, böyle bir kafa hukuk devletinde, demokraside olmaz. Polis anlayışıyla bakanlık zaten olmaz. Biz bu anlayışı reddediyoruz, kınıyoruz. İçişleri Bakanı'nın bu sözlerini kesinlikle kabul edilebilir bulmuyoruz. Kabinedeki HDP'liler olarak da kabul etmiyoruz. Biz bu şedit bir şekilde kafa ezme açıklamasını hükümet içinde de sorun edeceğiz.”

'Kabul edilebilir bulmuyoruz'

Altınok'un söz konusu ifadelerini ilk bakanlar kurulu toplantısında bizzat Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gündemine getireceklerini belirten Doğan, “Başbakan'a da ‘bu sözleri kabul edilebilir bulmuyoruz' diye görüşümüzü ileteceğiz” diye konuştu.

Haber Ara