Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İstanbul ve Ankara valiliklerinden peş peşe uyarı geldi: Yeni haftada havalar nasıl olacak?

Meteoroloji yeni haftaya ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. 25 Mart Pazartesi günü için 23 ile sarı kodlu uyarı verildiği görüldü. Hava sıcaklıklarının ise batı kesimlerden başlayarak ülke genelinde artarak mevsim normalleri civarına, hafta ortasından itibaren mevsim normalleri üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Öte yandan İstanbul ve Ankara valilikleri hava durumuna ilişkin peş peşe uyarı yayımladı. Peki, yeni haftada havalar nasıl olacak? İstanbul ve Ankara'da hava yağışlı mı? İşte detaylar...

1 Ay Önce Güncellendi

2024-03-24 21:31:23

İstanbul ve Ankara valiliklerinden peş peşe uyarı geldi: Yeni haftada havalar nasıl olacak?

Meteoroloji yeni haftaya ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. 25 Mart Pazartesi günü için 23 ile sarı kodlu uyarı verildiği görüldü. Hava sıcaklıklarının ise batı kesimlerden başlayarak ülke genelinde artarak mevsim normalleri civarına, hafta ortasından itibaren mevsim normalleri üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Öte yandan İstanbul ve Ankara valilikleri hava durumuna ilişkin peş peşe uyarı yayımladı. Peki, yeni haftada havalar nasıl olacak? İstanbul ve Ankara'da hava yağışlı mı? İşte detaylar...

YENİ HAFTADA HAVALAR NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz (Antalya il merkezi haric), Batı Karadeniz (Sinop haric), Ankara, Çankırı, Eskişehir çevreleri ile Rize ve Artvin kıyılarının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Batı Karadeniz'in yüksek kesimleride karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Çanakkale'nin güneyi, Muğla'nın iç kesimleri, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük cevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Rüzgarın batı kesimlerde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

istanbul-saganak-aa-2149220

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Çanakkale'nin güneyi, Muğla'nın iç kesimleri, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük cevrelerinde kuvvetli beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile zamanla İç Anadolu'nun batısında, güney ve güneybatı zamanla kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat, kısa süreli 70-80 km/saat) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji tarafından pazartesi günü için 23 ile fırtına uyarı geldi. O iller ise şöyle; Afyonkarahisar, Aydın, Bilecik, Bursa, Denizli, Eskişehir, İstanbul, Kırklareli, Konya, Manisa, Tekirdağ, Yalova, Ankara, Balıkesir, Burdur, Çanakkale, Edirne, Isparta, İzmir, Kocaeli, Kütahya, Muğla ve Uşak.

İSTANBUL VE ANKARA VALİLİĞİ'NDEN PEŞ PEŞE UYARILAR GELDİ

İstanbul Valiliği, kentte beklenen fırtına nedeniyle tedbirli olunması uyarısında bulundu. Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İstanbul'da yarın sabah saatlerinden itibaren güney ve güneybatı, zamanla kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına beklendiği belirtildi.

Açıklamada, fırtına nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine göre; Ankara'da kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğinden, yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli be tedbirli olunmalıdır…

BOĞAZDA SEFERLER İPTAL EDİLDİ

Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş firması, Ege Denizi'nin kuzeyinde yarın beklenen olumsuz hava şartları nedeniyle yarın bazı feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. Buna göre Geyikli-Bozcaada hattında Bozcaada'dan saat 10.00 seferi, Geyikli'den saat 11.00, 15.00 seferleri yapılamayacak.

Öte yandan, Çanakkale Valiliği fırtına ve sağanak uyarısında bulundu. Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde rüzgarın yarın güney ve güneybatı, yer yer kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) ve kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi.

Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması konusunda uyarılarda bulunularak, “Yapılan son değerlendirmelere göre 25.03.2024 Pazartesi günü saat 05.00'ten aynı gün saat 23.00'e kadar Çanakkale il genelinde güney ve güneybatı, zamanla kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) ve kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar ile soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından gerekli tedbirler alınmakla beraber vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından dikkatli olmaları önemle rica olunur” denildi.

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatleriden itibaren bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Balıkesir, Çanakkale'nin güneyi, Bursa, Bilecik ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ; güney ve güneybatı zamanla kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/sa, yer yer kısa süreli 70-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.EDİRNE 11°C, 15°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıİSTANBUL 10°C, 15°CParçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıKIRKLARELİ 7°C, 14°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıKOCAELİ 8°C, 21°CParçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

saganak-yagmur-aa-1815237

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatleriden itibaren bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Yağışların; İzmir, Aydın, Manisa ve Muğla'nın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ; güney ve güneybatı zamanla kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/sa, yer yer kısa süreli 70-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.A.KARAHİSAR -1°C, 15°CParçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlıDENİZLİ 4°C, 19°CParçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlıİZMİR 9°C, 21°CParçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralıklı ve yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıMUĞLA 5°C, 13°CParçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatleriden itibaren bölge geneli (Antalya il merkezi haric) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Rüzgarın ; iç kesimlerinde güney ve güneybatı zamanla kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/sa, yer yer kısa süreli 70-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.ADANA 6°C, 21°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıANTALYA 12°C, 20°CParçalı ve çok bulutluHATAY 6°C, 18°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıMERSİN 10°C, 21°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Ankara, Çankırı ve Eskişehir çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölgenin batı kesimlerinde güney ve güneybatı zamanla batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/sa, yer yer kısa süreli 70-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.ANKARA 2°C, 17°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıESKİŞEHİR 1°C, 17°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıKONYA 0°C, 16°CParçalı ve çok bulutluSİVAS -4°C, 13°CParçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge geneli (Sinop haric) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacak. Rüzgarın, Güney yönleden kuvvetli(40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.BOLU -1°C, 16°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurluKARABÜK 8°C, 15°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurluSİNOP 8°C, 18°CParçalı ve çok bulutluZONGULDAK 6°C, 18°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

ORTA VE DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, akşam ilk saatler Rize ve Artvin kıyılarının yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.AMASYA 2°C, 19°CParçalı ve çok bulutluSAMSUN 6°C, 19°CParçalı ve çok bulutluTOKAT 1°C, 18°CParçalı ve çok bulutluTRABZON 6°C, 14°CParçalı ve çok bulutlu

Parçalı ve çok bulutlu, Hakkari ve Van'ın doğusu saatlerinde karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.ERZURUM -9°C, 4°CParçalı ve çok bulutluKARS -5°C, 6°CParçalı ve çok bulutluMALATYA 1°C, 16°CParçalı bulutluVAN -3°C, 8°CParçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde doğusu yağmur ve karla karışık yağmurlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.DİYARBAKIR 2°C, 16°CParçalı bulutluGAZİANTEP 4°C, 15°CParçalı bulutluSİİRT 1°C, 13°CParçalı bulutluŞANLIURFA 6°C, 19°CParçalı bulutlu

Haber Ara