Dolar

32,2329

Euro

34,9539

Altın

2.408,76

Bist

10.400,48

İslamoğlu ile Cübbeli tartışması sürüyor

Yazar Mustafa İslamoğlu ve Cübbeli Ahmet Hoca arasındaki tartışma 'cinler'le devam etti...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-16 21:16:35

İslamoğlu ile Cübbeli tartışması sürüyor

Kamuoyunda 'Cübbeli Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile yazar Mustafa İslamoğlu arasında uzun süreden beri süren tartışma 'cin' konusuyla birlikte devam etti. İslamoğlu'nun cin kelimesinin Mekke'de Nusaybin'den gelen tanınmayan insanlar için kullanıldığı söylerken, Cübbeli, "biz turistlere cin mi diyoruz, maskaralık" ifadesini kullanarak tepki gösterdi.

OdaTv.com'un haberine göre; Akabe Grubu Lideri Mustafa İslamoğlu cin diye bir şeyin olmadığını iddia ederken Cübbeli Ahmet Hoca kendisine karşı çıktı. İslamoğlu "cin" kelimesinin yanlış anlaşıldığını, aslında"bilinmeyen" anlamında kullanıldığını, Mekke'de Nusaybin'den gelen ve tanınmayan kişiler için kullanıldığını ifade ederken, Cübbeli bu iddialara cin denilen varlıkların Kuran'da olduğunu söyleyerek yanıt verdi, Cübbeli "biz turistlere cin mi diyoruz, maskaralık" dedi.

İki isim Suriye konusunda da tartıştı. İslamoğlu, Suriye'nin Baas'tan koparılmak şartıyla İran nüfuzuna terkedilmesini savunurken Cübbeli "nasıl veriyorsun İran'a ya" dedi. Cübbeli, Diyanet'in İslamoğlu'nun hutbe iznini iptal etmesini istedi.

Haber Ara