İnternetten bilgisayar dolandırıcılığı
Ucuza bilgisayar almak isteyenler PCdepo.com isimli internet sitesi tarafından dolandırıldığını iddia ediyor. 9 bin mağdurdan biri olan Erdem Seymen de 3 bin 600 lirasını kaptırmış.

Oluşturma Tarihi: 2015-11-06 20:32:57

Güncelleme Tarihi: 2015-11-06 20:32:57

Uygun fiyata bilgisayar almak istedi, binlerce mağdurdan biri oldu. Erdem Seymen isimli üniversite öğrencisi, internet üzerinden alışveriş yaptığı bir site tarafından 3 bin 600 lira dolandırıldı.

NASIL KANDIRIYORLAR?

Günde yüz binlerce kişi internet sitelerinden alışveriş yapıyor. Ancak bu alışverişler sanıldığı kadar güvenli değil. Son kurban ise üniversite öğrencisi Erdem Seymen oldu. Seymen 4 bin 200 liralık bilgisayarın 3 bin 600 liraya internetteki bir site tarafından satıldığını görünce almak için iletişime geçti.

"KREDİ KARTINA TEK ÇEKİM İNDİRİMİ" OYUNU

Sitede indirimin kredi kartına tek çekim olarak uygulandığını belirtiliyordu. Seymen'de ödemeyi gerçekleştirip alışverişini yaptı. Ancak geçen 1 hafta zarfında bilgisayarı gönderilmeyince dolandırıldığını anladı. Aradığı telefonlara kimse çıkmadı. Daha sonra kendisi gibi 9 bin kişinin aynı yöntemle mağdur edildiğini öğrendi.

18 MİLYONLUK VURGUN

PCdepo.com isimli internet istesinin bu yöntemle 18 milyon liralık bir vurgun yaptığı öne sürülüyor.