Dolar

32,5900

Euro

34,8253

Altın

2.496,95

Bist

9.454,65

İDDEF 2004 yılından bu yana insanlık için çalışıyor

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) insanlığın yaşadığı çeşitli sıkıntılar ve zorluklar karşısında yardımlaşma temeline dayalı olarak kurulan kuruluşlardan biridir. 2004 yılında kurulan İDDEF, yurt içinde yaptığı çalışmaların yanı sıra Asya ve Afrika kıtasındaki ihtiyaç sahibi insanlara ulaşması ile de dikkat çekmiştir.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-05-09 14:21:20

İDDEF 2004 yılından bu yana insanlık için çalışıyor

İDDEF, eğitimin yanı sıra su kuyularının açılması, yoksullara ve yardıma ihtiyacı olanlara çeşitli yardımların ulaştırılması konusunda aktif olarak görev alırken bunun dışında da insanlığa yararlı hizmetlerde bulunur. İDDEF'in Çalışmaları Nelerdir?

İnsanlığa hizmet etmeyi kendisine ilke edinen İDDEF çalışmalarında darda olanların yanında olmayı kendisine amaç edinir. Bundan dolayı da çeşitli bölgelerde yürüttüğü faaliyetlerinde hem İslami eğitime katkı sağlar hem de yardıma gereksinim duyan insanlara hizmet götürür.

İslami açıdan da çeşitli eğitim faaliyetleri ile çalışmalarını sürdüren İDDEF, insani yardım odaklı faaliyetlerde bulunur. Dünya genelinde yaşanan savaşlar, kıtlıklar ve kuraklıklar sonucunda yüzbinlerce insanın mağduriyeti söz konusu olurken bu tür olumsuzlukların yıkıcı etkilerine çare olmak amacıyla dernek faaliyetlerinin yürütüldüğü görülmektedir.

İnsani dramların çözümlenmesi, yoksulların ve yetimlerin yardımına koşulması derneğin hedefleri arasında yer alırken İslam dünyasındaki mazlumlara ulaşmak da hedeflerin arasındadır. İlmi çalışmalarını insani yardım projeleri ile de destekleyen İDDEF, gönüllülük esasına uygun olarak çalışmalarını yürütmektedir.

İslami değerlerin yaşatılması ve bu alanda gerekli olan eğitimin temin edilmesi derneğin çalışmalarının merkezinde yer alan bir yaklaşımdır ve bu konuda yapılan bağışların yerine ulaştırılması hedeflenir.

Dünya genelinde bazı bölgelerde yaşanan susuzluk problemi karşısında da İDDEF'in çalışmaları olurken su kuyularının açılması eşya dağıtımı ya da Ramazan ayında fitre ve zekatların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması yönünde faaliyetleri bulunmaktadır. Kurban bağışları da dernek faaliyetleri çerçevesinde yardıma muhtaçlara ulaştırılırken insan onuruna uygun bir yaklaşım içerisinde hareket edilir.

Bilindiği gibi su kıtlığı yaşanan Afrika ve Asya kıtalarında temiz su kaynaklarına erişim konusunda sıkıntı yaşanırken susuzluk nedeni ile binlerce kişi yaşamını yitirmektedir. Bunun yanı sıra temizlik ihtiyacının sağlanamamasına bağlı olarak da salgın hastalıklar bu bölgelerde daha hızlı yayılır.

Susuzluk ve kıtlığın getirdiği olumsuz şartların insan yaşamına olan olumsuz etkileri göz önünde bulundurulduğunda insani yardımların önemi artmaktadır. Bu konuda çalışmalar yapan kuruluşlar arasında yer alan İDDEF insanı temel alan bir yaklaşımla hareket eder. Kardeşlik ve birlik duygusunun yanı sıra insanca bir yaşamın gereklerini sağlama konusunda da İDDEF'in yararlı faaliyetler yürüttüğü görülmektedir.

Kalıcı eserlerin oluşturulmasında da önemli çalışmaları ile göze çarpan İDDEF'in acil afet yardımlarının yanı sıra sağlık projelerinde de görev aldığı görülmektedir. Afrika kıtasının yanı sıra Asya kıtasında ve Balkanlarda birçok ihtiyaç sahibine ulaşan kuruluşun yaptığı çalışmalarda insan odaklı hizmetler yer alır.

Açlık, yoksulluk ya da mağduriyetlerin giderilmesine yönelik olarak yapılan çalışmalar çeşitli ülkelere ulaştırılırken bunlar arasında yer alan bazı isimler arasında Gine, Mali, Nijer, Gana, Kenya, Hindistan ve Tanzanya yer alır.

Bu ülkelerin dışında da Türkiye, Senegal, Pakistan, Kore ya da Etiyopya gibi birçok ülkede de İDDEF'in faaliyetlerinden söz etmek mümkündür. Temel amacı dünya genelinde eğitime katkı sağlamanın yanı sıra insani yardımları gerçekleştirmek olan kuruluşun merkezi İstanbul'da bulunmaktadır.

Açtığı su kuyuları sayesinde birçok insanın temiz su ile buluşturulması mümkün olurken İDDEF günümüzde 35 ülkede hizmet vermektedir. Ayrıca kuruluşun 93 bölgede yaptığı çalışmalar neticesinde birçok insana yardım götürdüğü bilinirken kalıcı eserlerin inşasında da görev aldığı görülmektedir.

İDDEF'in su kuyularının açılmasının dışında da yararlı faaliyetlerinden söz etmek mümkün olurken ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak kurban yardımları ya da gıda ve eşya yardımları konusunda da kendisinden hizmet alınmaktadır. İDDEF, merkezinde insanı hedef alan ve yardımlaşma mantığına bağlı olarak çalışmalar yürüten bir kuruluştur.

Haber Ara