Dolar

32,2576

Euro

34,9322

Altın

2.436,82

Bist

10.173,42

Güney yanıyor! Antalya 41 dereceyi gördü

Antalya, Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de, ŞanlıUrfa'da yakıcı güneş ve yüksek nem oranı bunaltıyor. Antalya'da termometreler mayıs ayında son 75 yılın en yüksek sıcaklığını gösterdi. Kentte sıcaklık 41 dereceyi gördü.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-17 14:48:11

Güney yanıyor! Antalya 41 dereceyi gördü

Antalya, Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de, ŞanlıUrfa'da yakıcı güneş ve yüksek nem oranı bunaltıyor. Antalya'da termometreler mayıs ayında son 75 yılın en yüksek sıcaklığını gösterdi. Kentte sıcaklık 41 dereceyi gördü.

ANTALYA

Antalya'da termometreler mayıs ayında son 75 yılın en yüksek sıcaklığını gösterdi. Kentte sıcaklık 65 yaş ve üstü vatandaşlar için iznin başladığı dakikalarda 41 dereceyi gördü.

Turizm kenti Antalya'da son 75 yılın en sıcak Mayıs ayı yaşanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından saatler 12.30'u gösterdiğinde hava sıcaklığı 41 dereceyi gördü. Bugün saat 12.00-18.00 arasında 6 saatlik izin verilen 65 yaş ve üstü vatandaşlarsa, aşırı sıcağı dinlemeyip şapkalarını giyerek dünyaca ünlü Konyaaltı Sahilini izlemeye ve temiz hava almaya geldiler. Maskelerinin yanı sıra güneşten etkilenmemek için şapka takan yaşlı vatandaşlar, seyir terasından uzun süre denizi izledi, bazıları da bisiklet sürdü.

67 yaşındaki Mathoş Konca, "Hafta sonunu sabırsızlıkla bekledik. 12 deyince hemen çıktım. 6 saati doldurmadan 1-2 saat gezip döneceğim. Şu anlık bir sıkıntı yok, inşallah da olmaz" dedi.

Varyant teras alanında gezen 68 yaşındaki Mustafa Birdemir ise havanın çok sıcak olduğunu belirterek, "Hemen evden çıkıp geldim. Ben Antalyalıyım, biz bu havada ne yapmamız gerektiğini biliriz. Bu zamana kadar böyle bir sıcaklık olmadı. Yaz aylarında 47 dereceyi gördüm ama mayıs ayında böyle bir şeyi kesinlikle beklemiyordum. Havaların ısınmadığından şikayetçiydim ama bu kadar erken ısınacağını tahmin etmiyordum" diye konuştu.

70 yaşındaki Ali Işık da, "Balığı kapatır 1 ay sonra salarsın ya, bizim durum da biraz öyle oldu. Denize girmeyi çok özledik. Antalya'da oturuyorduk ama denizi göremiyorduk. Hava çok sıcak. Herhangi bir tedirginliğim yok, tedbirini aldıktan sonra bir şey olmaz" ifadelerini kullandı.

ADANA

Adana'da, 40 dereceyi bulan sıcaklık ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle meydan, cadde, bulvar ve sokaklarda sessizlik hakim oldu.
Bunaltıcı sıcaklığın günlük yaşamı olumsuz etkilediği kentte, bazı vatandaşlar parklardaki gölgelik alanlarda oturdu, bazıları da çimlerde uzanarak serinlemeyi tercih etti.
Kuşlar da parklardaki süs havuzları çevresinde ve ağaç altlarında serinlemeye çalıştı.

MERSİN

Mersin'de, mevsim normallerinin üzerindeki sıcak hava, yaşamı olumsuz etkiledi.
Hissedilen sıcaklığın 40 derece ölçüldüğü kentte, nem oranı yüzde 52'yi buldu.
Vatandaşların Kovid-19 tedbirleri kapsamındaki uyarılar ve bunaltıcı sıcaklıklar nedeniyle "Evde kal" çağrısına uyduğu görüldü.

Dışarı çıkan bazı vatandaşlar, Adnan Menderes Bulvarı'ndaki sahil bandı ile parklarda serinlemeye çalıştı.
Bazı vatandaşların da sahil bandındaki parkurda bisiklet sürdüğü görüldü.

HATAY

Hatay'da, hem mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık hem de Kovid-19 tedbirleri nedeniyle vatandaşların evde kalmasıyla, cadde ve meydanlarda sessizlik hakim oldu.
Termometrelerin 38 dereceyi gösterdiği kentte nem oranı yüzde 45'i buldu.
Kentte serinlemek isteyen bazı vatandaşlar parklara giderken, bazıları da Amanos Dağı eteklerindeki ormanlık alanlara çıktı.

OSMANİYE

Osmaniye'de 39,5 dereceyi bulan sıcaklık, günlük hayatı olumsuz etkiledi.
Sıcak hava ve nem nedeniyle kent merkezinde vatandaşların zorunlu olmadıkça sokağa çıkmadığı ve evde kaldığı gözlendi.

Şehrin en işlek yerlerinden olan Musa Şahin, Atatürk ve Devlet Bahçeli bulvarlarının boş olduğu görülürken, dışarı çıkan vatandaşlar da park ve yeşil alanlardaki gölgelik yerlerde vakit geçirdi.

MUĞLA

Akdeniz ve Ege'de mevsim normallerinin üzerine çıkan hava sıcaklığı, Muğla'nın ünlü turizm merkezleri Marmaris, Bodrum ve Fethiye'de yaşamı olumsuz etkiledi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle az sayıda kişinin dışarı çıktığı bölgede, yüksek sıcaklığın da etkisiyle cadde ve sokaklar tamamen boşaldı.

Marmaris Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgi göre, ilçede meteorolojik verilerin kayıt altına alındığı 1980'li yıllardan bu yana, ilk kez mayısta hava sıcaklığı 40,1 derece kaydedildi.

Deniz suyu sıcaklığının 23 derece ölçüldüğü ilçede, denize girme yasağı devam ettiğinden vatandaşlar evleri ve iş yerlerinde serinlemeye çalıştı.

İlçede gün boyu güneş altında kalan termometrelerin 47 dereceyi göstermesi dikkati çekti.

Öte yandan, Fethiye-Antalya kara yolunda asfaltın sıcak havadan erimesi nedeniyle, sürücüler kontrollü seyretti. Fethiye ilçesinde denize girme yasağının sürdüğü ünlü Ölüdeniz Plajı da alışılmışın dışında sıcak havada sessizliğe büründü. 

Seydikemer ilçesinde ise hava sıcaklığı 42,7 derece kaydedildi.

Hava sıcaklığının 39, deniz suyu sıcaklığının 22 derece ölçüldüğü Bodrum'da, vatandaşların evde kalmayı tercih etmesiyle cadde ve sokaklar boş kaldı. 

SİVEREK

Yurt genelinde etkisini göstermeye başlayan aşırı sıcaklıklar, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Mayıs ayında rekor kırdı. Birkaç gün önce 30 derecelerde seyreden termometreler, dün 47'yi gösterdi.

Korona virüs nedeniyle boşalmayan sokak ve caddeler, sıcaklık nedeniyle boşaldı. Aşırı sıcaklar nedeniyle sokak hayvanları parklardaki ağaç gölgeliklerinde serinlemeye çalışırken, duyarlı bazı esnafın ise sokak hayvanlarının susuz kalmaması için iş yerlerinin önüne su dolu kaplar koydukları gözlendi.

İlçe esnafından Musa Baturalp, sıcaklıkların artmasıyla beraber her gün iş yerinin önüne iki tane su dolu kap doldurduğunu belirterek, herkesin bu süreçte sokak hayvanları için duyarlı olmasını istedi.

Haber Ara