Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Gülten Kışanak devleti suçladı

PKK, Diyarbakır'ın bazı ilçeleriyle beraber Şırnak'ta ve Muş Varto'da özerklik ilan etti, olaylar çıktı. Kışanak ise devleti suçladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-19 12:17:42

Gülten Kışanak devleti suçladı

7 Haziran'ın ardından PKK'nın  şehir merkezlerine hendekler kazıp, özerklik ilan ederek çatışmaları şehir merkezlerinde yürütmeye başladı HDP'Lİ BELEDİYELER İŞ MAKİNESİ VERİYOR

Gece yarıları ilçe merkezlerine sızan PKK'lılar, HDP'li belediyelerin tamamından gördüğü sınırsız destek sayesinde iş makineleriyle hendekler kazıyor, barikatlar kuruyor şehrin birçok bölgesine dilediği gibi bomba yerleştirebiliyor..

PKK DEVLETÇİLİK OYNUYOR, KIŞANAK DEVLETİ SUÇLUYOR

PKK'lılar şezlong şemsiye buçuklarının ucuna yerleştirdikleri bayraklarını da kurulan bayraklara asıyor, özerklik ilanı yapıyor.

Tüm bunlar yaşanırken HDP'li belediyelerin hiçbirinden tek bir tepki dahi almıyor. Söz konusu belediyelerden biri de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve onun başkanı Gültan Kışanak.. "OPERASYONLAR DERHAL DURSUN, ORADA HALK YAŞIYOR"

Kışanak, PKK'nın şehrin ortasında kurduğu barikatı bilmiyor gibi, halkın yaşadığı mekanlarda güvenlik güçlerinin operasyon yapmasının katliamları doğuracağı gerekçesiyle "operasyonlar derhal durdurulmalı" diyor..


(PKK'nın özerklik ilan etmeye kalktığı yerlerden biri de Muş-Varto'ydu, şezlong şemsiyesinin direklerine bayrak astılar..)

Haber Ara