Dolar

32,1822

Euro

34,9746

Altın

2.430,04

Bist

10.481,30

FETÖ, PKK'ya ilaç göndermiş

Gizli tanık, 'Dicle Üniversitesi'ndeki tıbbi malzemeler, hastane deposundan çıkartılarak Sur'da bulunan PKK mensuplarına gönderilmiştir.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-30 21:55:15

FETÖ, PKK'ya ilaç göndermiş

Ajanslarda yer alan habere göre, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında dönemin Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ile rektör yardımcıları Prof. Dr. Aytekin Sır, Prof. Dr. Sabri Eyigün ve Prof. Dr. Aslan Bilici hakkında, "silahlı terör örgütü yöneticiliği yapmak" suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklu sanıklar Prof. Dr. Saraç ve Prof. Dr. Sır ile tutuksuz sanıklar Prof. Dr. Eyigün ve Prof. Dr. Bilici hakkında hazırlanan iddianame 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, 2008 yılı öncesindeki dönemde "PKK sempatizanı" olarak nitelendirilen oluşumun kendilerini, "muhafazakarlar" olarak tanımlayan gruplara baskıda bulunmaları sonucunda yönetime muhalif olan muhafazakar grupların 2008 yılındaki rektörlük seçimleri için bir araya gelip tek bir adayı destekleme kararı aldığı, bunun sonucunda da FETÖ'nün Dicle Üniversitesi yapılanmasının temelinin atıldığı bildirildi.

Kendilerini "muhafazakar" olarak nitelendiren grupların bir araya gelerek 2008 yılındaki rektörlük seçimlerinde Saraç'ı destekleme kararı aldıkları belirtilen iddianamede, seçim sonucunda Saraç'ın rektör, Bilici ve Sır ile Mustafa Arıca'nın rektör yardımcısı olarak atandığı ve üniversitede FETÖ yapılanmasının başladığı aktarıldı.

Gizli tanık "Aydınlık"ın ifadesine de yer verilen iddianamede, şunlar kaydedildi:

"Dicle Üniversitesinin ameliyathane kapasitesi düşünüldüğünde akla gelmeyecek sayıda ilaç stoku vardır. Bunların çoğu pahalı ve ulaşılması zor ilaçlardır. Ameliyathane ve acilde bulunan tıbbi malzemeler, Sur operasyonlarının devam ettiği esnada hastane deposundan çıkartılarak Sur'da bulunan terör örgütü PKK mensuplarına gönderilmiştir. Bu açığın fark edilmemesi için başta eski Başhekim Sait Alan olmak üzere başhekim yardımcılarından oluşan komisyon kendi aralarında anlaşarak, 'ilaçların tarihi geçtiği için imha edilmiş' gibi tutanak tutmuşlardır ve bu tutanak dosyada mevcuttur. Saraç ve Rektör Yardımcısı Bilici üniversitede kadrolaşmaya gitmiş, bin 500'ün üzerinde çoğunluğu FETÖ/PDY üyesi olan personel alınmıştır."

Üniversiteye alınan akademisyenlerin büyük çoğunluğunun FETÖ üyesi olduğunu iddia eden gizli tanık "Aydınlık", Prof. Dr. Sır'ın FETÖ'deki görevinin üniversite imamı olduğunu öne sürdü.

Haber Ara