Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Etin 'harman olduğu' mekan

Eti et yapan, aldığı kıvam ve verdiği tattır. Ali Kestaneci Et Lokantası ise zengin et içeriği (Kebaplar, ızgaralar, köfteler, Ara sıcaklar ,lahmacun - pide çeşitleri salata ve zeytinyağlılar ve tatlıları ile bir ailenin her türlü damak zevkine karşılık verirken iddialı et ürünleriyle de ön plana çıkan bir mekan

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-07-07 15:25:36

Etin 'harman olduğu' mekan

İkitelli Masko Kavşağı, İmsan Sanayi Sitesi E Blok'ta hizmet vermeye devam eden "Ali Kestaneci Et Lokantası" sadece bulunduğu bölgenin değil tüm İstanbul'un ağzını tatlandırmaya devam ediyor.

2002 yılından itibaren bu lokasyonda hizmet veren "Ali Kestaneci Et Lokantası" eti harmanlayarak Türk toplumunun damak zevkine hitap etmekte.

Et yönünden zengin bir içerik

41 yıllık bir firma olduklarını ve et konusunda gerek içerek gerekse sunum olarak sektöre farklı bir yön getirdiklerini hatırlatan Ali Kestaneci Et Lokantası Genel Müdürü Talha Coşkun, et menüsü en zengin lokanta olduklarının altını çizerek iddialı oldukları bu kulvarda en iyi hizmeti sunmaya devam edeceklerini hatırlattı.

"Etlerin temini ve geldiği yer çok önemli"

"Bizim için et seçimi çok önemli. Biz hayvanı bir bütün olarak alıyor ve işliyoruz. Çalıştığımız kasap da onu en iyi şekilde değerlendiriyor, gerek tat gerekse sunum açısından en iyi tat ve kıvamı yakalayabilecek türde bir uygulama söz konusu. Eti en iyi şekilde değerlendirmek çok önemli" diyen Coşkun, etleri 20 yıldır Çanakkale Biga Et'ten aldıklarını ve hayvanın beslendiği ortamın ve otun önemli olduğunun altını çizdi.

Gerek tat gerekse ürün içeriği yönünden "et lokantası" olarak farklı bir çizgide yer aldıklarına atıf yapan Coşkun,aile lokantası olarak tüm ziyeretçilere en iyi karşılığı vermek için önemli bir gayret gösterdiklerini kaydetti

Tüm ailenin damak tadına hitap ediyor

ali2

Ali Kestaneci Et Lokantası, zengin bir et menüsüne sahip. Kemikli dana pirzola sunumunun bulunduğu 5-6 lokantadan birisi. İkitelli'deki tek şube; kuzu şiş, karışık tabaklarla bölgede hem antrikot hem kuzu pirzolanın aynı anda konduğu tabak çıkarıyor.

Dana pirzola, dana antrikot, dana bonfile, kuzu şiş, kuzu pirzola, kuzu külbastı ve kuzu bonfile menüde önemli bir yer tutuyor. Bunun yanı sıra; Adana-Urfa kebap, patlıcan kebap, Ustam kebabı, patlıcan kebap ve kuzu tandır tat anlamında da öne çıkanlar arasında.

Lokantada "Bursa İskender" ziyaretçilere farklı tatla sunuluyor. Piyasadaki iskenderlerden ziyade kıyma etten yapılan iskender lezzet yönünden rakiplerinden ayrışıyor.

Lokantada Anadolu'dan ziyade Balkan yöresinin köftesi de mevcut. Döner, ızgara köfte ve tavuk çeşitleri de gelen ziyaretçilerin ihtiyacına karşılık veriyor. Lokantaya özgü Fors köfte (Altında közlenmiş patlıcanla yoğurt marine edilmiş üstte köfte içerikli özel soslu) iddialı ürünler arasında.

Pilavdan çiğ köfte ve tatlı çeşitlerine kadar zengin menü

Siirt yöresinin perde pilavını lokantada bulabilirsiniz. Eğer aile ortamında çocukların hamburger ve tavuk-köfte-karışık ızgara gibi talepleri olduğunda bu menüye ulaşmak da mümkün.

Bilhassa gençlerin ağırlıklı tükettiği tavuk şiş, tavuk kanat, adana-urfa, içli köfteyi de burada bulabilirsiniz.

Turşudan patates püresine kadar zengin bir içerik sizi karşılarken "lokantaya has çiğ köfte, kızarmış dondurma ve dondurmalı irmikin de içerisinde, tatlı dükkanlarında dahi karşılaşılmayan 12 farklı çeşitte tatlıyı Ali Kestaneci Et Lokantasında bulabilmek mümkün...

Haber Ara