Dolar

32,2847

Euro

34,7242

Altın

2.394,09

Bist

10.276,88

Erdoğan'a hakarete dava

Ateizm Derneği Başkanı Tolga İnci'ye, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesi ile dava açıldı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-22 16:27:23

Erdoğan'a hakarete dava

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Tolga İnci'nin sosyal medyada üzerinden 'dini değerleri alenen aşağılama' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' içeren paylaşımlarda bulunduğu belirtilmesi üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Soruşturma sonucunda söz konusu facebook sayfasının İnci'ye ait olduğunun tespit edildiği ifade edilen iddianamede, İnci'nin 6 Kasım 2014'te yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanının bulunduğu makama yetersiz olduğu anlamını taşır nitelikte benzetmeler yaptığı ve bu benzetmeleri de başka cümlelerle pekiştirdiği anlatıldı.

4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemi

Soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla Tolga İnci'nin ifadesinin alındığı belirtilen iddianamede, İnci'nin  paylaşımları kendisinin yaptığını kabul ettiği ve paylaşımlarının eleştiri, düşünceleri açıklama niteliği taşıdığını söylediği ifade edildi. İnci hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

Haber Ara