Dolar

32,4267

Euro

34,7234

Altın

2.425,73

Bist

10.082,77

En Tepeden Başlayan Minimalizm

Minimalist yaşam, insan hayatındaki ihtiyaçları önem derecesine göre en aza indirgeyerek yaşam kalitesini arttırmaktır.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-06 13:17:11

En Tepeden Başlayan Minimalizm

Özellikle teknolojinin ilerlemesi sebebiyle ve buna bağlı olarak ürün çeşitliliği ve bolluğu bizleri giderek daha çok tüketen bir toplum haline getirdi. Daha çok tüketiyor ve daha çok çalışıyoruz. Ve bu bizi mutlu etmiyor! Oysa ki mutlu olmak için yaşıyoruz. Demek ki yanlış giden  birşeyler var...
Zaman akıp gidiyor biz ise anı yaşayamadan sürekli birşeylere yetişmeye çalışıp duruyoruz. Minimalist olmak demek hiçbirşeye sahip olmamak değil sadece gerekenlere sahip olmaktır. Platon 2400 yıl önce minimalizmi şu sözle çok güzel açıklamış; "Önemli olan, hayatta en çok şeye sahip olmak değil, en az şeye ihtiyaç duymaktır."
Ben de yıllardır saçlarımın uzun olması sebebiyle şekil vermek için günde enaz bir saatimi harcıyordum. Yaş ilerledikçe beyazlayan saçlarıma dip boya yapmaya başladım. Artık bu hal bana sıkıcı gelmeye başladı daha az zamanda saçlarıma şekil verip kendime zaman ayırmak istiyordum. Bisiklet kullandıkça minimal yaşam arzusu daha arttı. Bu duygularla Tuzla Mercan'da bisikletimle gezinirken Manastır Yolu üzerinde Maji Kuaföre girdim. Kapıda beni Maji Kuaför sahibi Hatice Bayısın karşıladı. Kendisine saçımda istediğim minimal tarzı anlatmaya çalışırken beklentimi hemen anlayıp yeğeni Sedat Gürel'e yönlendirdi.
Hatice Bayısın ile minimal saç tasarımları konusunda yaptığımız sohbette şöyle dedi; "İnsanlar saçlarında doğallık istiyor, daha rahat etmek istiyorlar. Gençler bile saçlarını beyaza boyamaya başladı. Kuaför olmama rağmen ben bile doğal halini bozmadan saçın sağlığına zarar vermeden uygulamalar yapıyorum"
Saçlarımı kısaltarak doğal beyaz haline gelmesi muhteşem oldu. Artık ayna karşısında saatlerce zaman harcamıyor, Saçım dağınık mı! dip boyam geldi mi! diye düşünmüyorum. Sokağa daha hızlı çıkarak bisiklet sürmenin keyfine varıyorum. Daha önce niye yapmadım ki; inanılmaz rahat ve minimal oldu.
İnsanlar daha fazla çalışıyor daha fazla tüketiyor. Ancak kendimizle ilgilenecek vaktimiz kalmıyor, kendisi için yaşamıyor. Bu şekilde yaşamak zorunda değiliz! Hayatımızı çevremizi sadeleştirerek daha konforlu ve özgür bir yaşama sahip olabiliriz..
Yoga ve Bisiklet Eğitmeni Nesrin YAMAN

Haber Ara