Dolar

32,5597

Euro

34,8825

Altın

2.431,27

Bist

9.645,02

E-Devlet'e dava dosyası sorgulama (basit yöntem)

E-Devlet'te dava dosyanız ne durumda dava dosya nasıl sorgulayabilirsiniz? Tüm detayları ile sizler için hazırladık.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-01-11 11:02:00

E-Devlet'e dava dosyası sorgulama (basit yöntem)

E-Devlet'ten dava dosyasını sorgulamak son derece basit ama bunun için ihtiyacınız olan tek şey bir e-devlet şifresi eğer bu varsa adınıza açılmış bir davayı ya da tarafı olduğunuz bir davayı, dosyada isminizin geçtiği davayı çok rahat bir şekilde sorgulayabilirsiniz. E-Devlet şifreniz yok ise PTT şubelerinden kimliğiniz ile birlikte alabilirsiniz.

İlk olarak arama motoruna (Google) E-Devlet yazıyoruz ve ilk çıkan sonuç olan E-Devlet Kapısı'na tıklıyoruz.

1_7

Açılan ekranda bizden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ve E-Devlet şifresini girmemizi istiyor. Gerekli bilgileri doğru birşekilde yazdıktan sonra giriş yapalım.

2_3

Sisteme giriş yaptıktan sonra karşımıza bir arama kutusu çıkıyor. Arama kutusuna 'Dava dosyası sorgulama' yazalım 'Enter' tuşuna basarak arama yapalım.

3_1

Açılan ekranda hakkımızda eğer bir dava dosyası var ise adımıza açılmış ya da taraf olduğumuz davaların listesi çıkıyor. Burada dosyamız hangi adli birimde (mahkemede), Dosya/Yıl no, Açılış tarihi ve taraf rolü gibi bilgiler yer almakta.

Ayrıca E-Devlet sayesinde Adalet Bakanlığı veri tabanındaki kişisel verilerinize ulaşabildiğiniz gibi birçok kurum ve kuruluşada ulaşabiliyorsunuz.

Karara çıkmış dosya nasıl öğrenebilirim?

Adınıza açılmış mahkemenin dava dosyasına ait detaylar UYAP Vatandaş portalından detaylı şekilde öğrenilir. Dosya numarasından davanın açılış tarihine, dava türünden duruşma gününe ve saatine kadar öğrenilir. Eğer dosya durumu kararı çıkmış ise karar sonucu da öğrenilir. Avukatlar sonuçları UYAP Avukat portalından takip edebilirler.

Mahkeme çıkan kararı nasıl öğrenilir?

  1. Dilekçe verilerek ilgili kurumlara başvuru yapılması
  2. UYAP bilgi bankasından sorgulama yapılması ve bilgi alınması
  3. www.turkiye,gov.tr adresi ya da E-Devlet Sisteminden sorgulama işlemlerinin yapılması
Hakkımda açılmış dava var mı?

Haber Ara