Dolar

32,2822

Euro

34,7979

Altın

2.413,11

Bist

10.267,09

Diyarbakır'dan acı haber geldi

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nin PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 asker hayatını kaybetti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-18 15:35:43

Diyarbakır'dan acı haber geldi

Diyarbakır Valiliği'nin dün saat 21.00'den bugün saat 07.00'ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan ettiği Diyarbakır'ın Lice İlçesi kırsalında, bugün öğle saatlerinde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışmada ilk bilgilere göre 1 asker hayatını kaybederken 3 asker ise yaralı.

Yaralı askerler helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Çatışmaların sürdüğü bölgeye Kobra tipi helikopterin de sevk edildiği belirtildi. 

Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı'ndan havalanan helikopterler de operasyona havadan destek vererek militanların bulunduğu alanları vurmaya başladı. Bölgede operasyonların devam ettiği belirtildi.

Çatışmada yaralanan askerler, Diyarbakır Dicle Üniversitesi helikopter pistine indirildikten sonra ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Öte yandan, askerlerin helikopterle indirildiği pist ve acil servis etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

MİLLETVEKİLİ BÖLGEYE GİTTİ 

DBP Diyarbakır İl Başkanlığı, Lice'deki olaylar nedeniyle HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, merkez Kayapınar İlçesi Belediye Başkanı M.Ali Aydın ile HDP ve DBP'li yöneticilerin bölgeye gittiğini açıkladı. Açıklamada, çatışmaların sürdüğü bölgede orman yangınlarının çıktığı öne sürüldü.

Haber Ara