Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Diyarbakır’da eşbaşkanlara 'özyönetim' operasyonu

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde geçtiğimiz günlerde “öz yönetim” ilan eden Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Sur Belediyesi Eşbaşkanları, gözaltına alındı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-19 09:01:22

Diyarbakır’da eşbaşkanlara 'özyönetim' operasyonu

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde “özyönetim” ilan edilen ilçede olaylar çıkmıştı ve polis ile gruplar arasında çatışmalar yaşanmıştı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele ekipleri, bugün sabah saatlerinde operasyon için düğmeye bastı. Eş zamanlı olarak yapılan operasyonda Diyarbakır'ın merkez Sur ilçe Belediyesi Eşbaşkanları Seyid Narin, Fatma Şık Barut, DBP Sur ilçe Eşbaşkanı Ali Rıza Çiçek ve DBP meclis çalışanı Güneş Ölmez ile çok sayıda partili sabah saatlerin de evlerine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. İlçede, polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı.

ŞAFAK OPERASYONU

Diyarbakır'da polis ekipleri birçok adrese eş zamanlı şafak vakti operasyon düzenledi. Savcılık kararıyla evlerde arama yapan polis ekipleri çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Diyarbakır'da son zamanlarda artan olaylar ve toplumsal olaylar nedeniyle Emniyet müdürlüğü Terörle mücadele ekipleri (TEM) Kenttin birçok yerinde önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Sabahın ilk ışıklarıyla özel harekat polislerinin desteğiyle baskın yapılan evler didik didik aranırken burada bulunan örgütsel dokümanlara el konuldu.Havadan polis helikopterininde destek verdiği operasyonda gözaltına alınan şahıslar Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Operasyonun Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı emriyle yapıldığı öğrenilirken gözaltına alınan kişilerin kentte örgüt adına suç işledikleri ve örgüte eleman temin ettikleri iddia edildiği öğrenildi.

SİLVAN'DA EŞBAŞKANLAR GÖZALTINDA

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde düzenlenen operasyonda Silvan Belediye Eş Başkanı gözaltına alındı.

Silvan ilçesinde bugün sabah 04.30 sıralarında eş zamanlı düzenlenen operasyonda Silvan Belediye Eş Başkanı Yüksel Bodakçı ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Barış Gülenyüzlü gözaltına alındı. Yapılan gözaltıların gerekçesi, öz yönetim ilan edilmesi olarak belirtildi. Polisin gözaltı operasyonları devam ediyor.

Haber Ara