Dolar

32,3834

Euro

34,6028

Altın

2.390,59

Bist

10.045,74

Dink soruşturmasında 9 şüpheliye tutuklama talebi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili kamu görevlilerine yönelik soruşturmada 9 kişi tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-07 17:50:17

Dink soruşturmasında 9 şüpheliye tutuklama talebi

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Gökalp Kökçü tarafından Hrant Dink cinayetine ilişkin kamu görevlilerinin ihmali olup olmadığına ilişkin yürütülen soruşturmada 9 şüpheli hakkında "Tasarlayarak Kasten Öldürmeye Yardım", "Resmi Belgede Sahtecilik", "Resmi Belgenin Yok Edilmesi ve Gizlenmesi" ve "Görevi Kötüye Kullanma Suçları"ndan gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Haklarında gözaltı kararı çıkarılan şüphelilerin bazılarının soruşturma kapsamında daha önce ifade verdikleri belirtilirken, dosyadaki yeni bilgi ve belgeler doğrultusunda yeniden sorgulanmak üzere gözaltı kararı alındığı öğrenildi.

9 TUTUKLAMA TALEBİ

Bugün sabah saatlerinde İstanbul Adliyesi'ne getirilen şüphelilerden bir bölümü soruşturma savcısı Gökalp Kökçü tarafından sorgulandı. Şüphelilerden 9'u "Tasarlayarak Kasten Öldürmeye Yardım", "Resmi Belgede Sahtecilik", "Resmi Belgenin Yok Edilmesi ve Gizlenmesi" ve "Görevi Kötüye Kullanma Suçları"kapsamında tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Tutuklamaya sevk edilen isimler şöyle: Ramazan Akyürek, Yılmaz Angın, Osman Günbel, Onur Karakaya, Mehmet Aydını , Ercan Demir, Muhittin Zenit, Özkan Mumcu ve Faruk Sarı…

Bu arada Ramazan Akyürek'e yönelik suçlamalar arasında “Terör Örgütü kurmak ve yönetmek” de olduğu öğrenildi. Şüphelilerin sorgu işlemleri İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği'nde hakim Durmuş Karaçalı tarafından gerçekleştirilecek.

Haber Ara