Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Devletten eğitim (kırtasiye) yardımı nasıl alınır? E-devlet kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Kademeli normalleşme ile birlikte okullar öğrencilerle dolmaya başladı. Velileri de kırtasiye masrafları kara kara düşündürmeye başladı. Devletimiz ekonomik durumu zayıf olan velilere ve öğrencilere kırtasiye yardımında bulunuyor. Peki devletten eğitim (kırtasiye) yardımı nasıl alınır? E-devlet kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kırtasiye yardımı (eğitim yardımı) başvurusu nasıl yapılır?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-17 17:18:51

Devletten eğitim (kırtasiye) yardımı nasıl alınır? E-devlet kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Yüz yüze eğitimin yeniden başlamasıyla binlerce öğrenci okullarına döndü. Okullar açılınca kırtasiye masrafları da arttı. Durum böyle olunca binlerce veli kırtasiye yardımı nasıl alınır sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki devletten eğitim (kırtasiye) yardımı nasıl alınır? E-devlet kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır?

DEVLETTEN KIRTASİYE YARDIMI NASIL ALINIR?

Devletimizin çeşitli kurumları ekonomik durumu yerinde olmayan velilere ve öğrencilere kırtasiye desteği sağlıyıor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen kırtasiye yardımından yararlanmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri'ne gitmelidir.Yerel yönetimler de kırtasiye desteği veriyor. İl ve ilçe belediyeleri eğitimi desteği ile binlerce öğrenciye destek oluyor. Peki kırtasiye yardımı nasıl alınır? Kırtasiye yardımı almak için belirttiğimiz kurumlara doğrudan başvuruda bulunmak gerekiyor. Velilerin kırtasiye yardımı alabilmek için bir dilekçe ile birlikte yardım veren kuruluşlara başvurabilir.

KIRTASİYE YARDIMI AŞLA ŞARTLARI NELERDİR?

Kırtasiye yardımından yararlanabilmek için bazı şartlar belirlenmiştir ve yardımı alabilmek için bu şartlara uymak gereklidir. Kırtasiye yardımı şartları şu şekildedir:

Öğrencinin ve velisinin kimlik belgesi

Çocuğun okuduğu kurumdan alınacak öğrenci belgesi

Gelir belgesi ya da gelirinin olmadığına dair belge

İkametgah ve aile fertlerine ait nüfus kayıt öneği

Ev kira ise kira sözleşmesi ya da ev kendilerine ait ise tapu fotokopisi

Öğrenci velisinin iş aramak üzere başvuru yapması; İş-kur kayıt belgesi

E-DEVLET KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

E-Devler üzerinden de kırtasiye yardımına başvurmak mümkün. Bu yardım sadece yılda bir kez verilir. E-Devlet başvurusunu kullanarak, şehit / gazi ve vazife malüllerine veya çocuklarına yılda bir kez ödenen eğitim yardımı için talepte bulunabilir.

E-DEVLET EĞİTİM YARDIMI (KIRTASİYE YARDIMI) İÇİN TIKLAYIN!

Haber Ara