Dolar

32,3654

Euro

34,7996

Altın

2.393,49

Bist

10.268,52

Davutoğlu: PYD'yi Suriye'de vururuz

Davutoğlu, 'PYD'ye verilen silahlar, Suriye'den Irak'a intikal eder ya da Türkiye'ye girdiğini tespit edersek, PKK'ya yaptığımız muameleyi yaparız. Silahları bulunduğu yerde tahrip ederiz' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-14 10:24:14

Davutoğlu: PYD'yi Suriye'de vururuz

Akşam'dan Emin Pazarcı'nın haberine göre; Başbakan Davutoğlu, Ankara Garı önündeki terör saldırısına ilişkin önemli bilgiler verdi: "İki iz üzerinde yürüyoruz. Bulgular, farklı farklı örgütlere, en azından iki örgüte işaret ediyor." Davutoğlu, hem ABD'yi, hem de Rusya'yı, PYD'ye silah yardımı konusunda net mesajlarla uyardığımızı açıkladı. Davutoğlu, PYD'ye verilecek silahların PKK'nın eline geçmesi ya da Türkiye'nin içinde girmesi halinde harekete geçileceğini belirterek, "PKK'ya da PYD'ye yaptığımız muameleyi yaparız. Her türlü silahı bulunduğu yerde tahrip ederiz" dedi. Başbakan, Ankara Garı önünde yapılan saldırının iki farklı örgütü işaret ettiğini de bildirdi.

PKK, ABD'DEN FÜZE İSTEDİ

Gazetelerin Ankara temsilcileri ile Çankaya Köşkü'nde sabah kahvaltısında bir araya gelen Davutoğlu, önemli bilgiler paylaştı. Başbakan, PKK'nın PYD aracılığı ile ABD'den Stinger füzeleri talep ettiğine ilişkin haberlerle ilgili olarak şunları söyledi: "Bugün durum 5-6 ay öncesi gibi değil. DAEŞ'e karşı PYD'yi kullanmayı düşünen müttefik ülkeler, Türkiye'de PKK'nın saldırıları olmadığı dönemde bunu bir çerçeveye oturtabilirlerdi. Yine doğru değildi, ama Kobani'nin kurtarılması ve DAEŞ'in geriletilmesi konusu vardı. Ancak, PKK Türkiye'ye saldırdıktan sonra PKK veya PYD'ye yapılacak her yardım Türkiye'ye karşı yapılmıştır. Bu konuda gerekli girişimlerde bulunuldu, gerekli protestolar yapıldı.

PKK NEYSE PYD DE ODUR

Suriye'den Türkiye'ye kim tarafından ya da PYD'den herhangi bir sızma, saldırı, bir mühimmat veya silah kaydırılması yaşanırsa, Kuzey Irak'a yönelik aldığımız tedbirler neyse, Suriye'ye yönelik olarak da alırız. Çok açık ve net ifade etmek isterim. Suriye'deki kriz, Türkiye'ye saldırılana kadar Suriye krizidir. Ama örgüt ya da rejim, Türkiye'ye dönük bir eyleme kalkışırsa gerekeni yaparız. Nitekim DAEŞ, Suruç'ta vatandaşlarımızı öldürüp, bir askerimizi de şehit ettiğinde gerekli müdahalede bulunduk. Bu konularda hiçbir şekilde tolerans göstermeyeceğimizin en doğrudan mesajını alanda iletmiş olduk. Bu PYD ve PKK için de geçerli. PYD ve PKK'yı ayırt etmek, 5-6 ay öncesinde bir anlam taşıyabilirdi. Ama şu anda bizim için bu ayrımın anlamı kalmamıştır."

Haber Ara