Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Daha ucuza daha az yemek: Restoranlarda 'eko ürün' dönemi

Maliyetlerin artmasıyla birlikte müşteri kaybına uğrayan restoranlarda 'eko' yani ekonomik ürün dönemi başladı. Artan fiyatlar nedeniyle müşteri kaybetmek istemeyen esnaf, gramajları düşürerek daha uygun fiyatlı ürünleri menülerine koydu. İşte ayrıntılar...

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-25 00:12:10

Daha ucuza daha az yemek: Restoranlarda 'eko ürün' dönemi

Maliyetlerin artmasıyla birlikte müşteri kaybına uğrayan restoranlarda "eko" yani ekonomik ürün dönemi başladı. Artan fiyatlar nedeniyle müşteri kaybetmek istemeyen esnaf, gramajları düşürerek daha uygun fiyatlı ürünleri menülerine koydu. İşte ayrıntılar...

Daha ucuza daha az yemek: Restoranlarda "eko ürün" dönemi

Artan yemek fiyatları sonrası gelen müşteriler azalınca restoranlar da yeni bir yöntem uygulamaya karar verdi. Gramaj düşürüldü, porsiyonlarla birlikte fiyat da azaldı. Bu ürünler menüye de "eko" ön adıyla girdi.

Bir restoranda patlıcan kebabının 1 porsiyonunda iki şiş kullanılırken, tek şiş kullanılmaya başlandı. Böylece fiyatlar yarı yarıya düştü.

Restoran işletmecisi konuyla ilgili "Ekonomik ürün dediğimiz zaman küçük fiyat küçük şiş küçük doyum. Keşke olmasa herkes doyabilse." ifadelerini kullandı.

Paket siparişi alan restoranlar ise başka bir tarife uygulamaya koydu.

Bir diğer restoran işletmecisi "Yarım porsiyon olarak uygulama verdiğimizde 3'te 2 ücret almak zorunda kalıyoruz. Bunun sebebi de yanında ikramlarımız oluyor. Paketle gönderim yaptığımızda kap maliyeletlerimiz oluyor." dedi.

Haber Ara