Dolar

32,5170

Euro

34,8994

Altın

2.438,44

Bist

9.915,62

Çölaşan'dan HDP itirafı

CHP kitlesinin bir bölümünün HDP'ye oy verdiği biliniyor ancak bunu ilk kez açıkça konuşan Emin Çölaşan oldu...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-10 10:51:47

Çölaşan'dan HDP itirafı

Seçim öncesi, asla bir araya gelmez denilen kitleler AK Parti'nin tek başına iktidarını bozmak için bir araya gelmişti. Bunların başında da CHP - HDP geliyor hatta milliyetçi MHP bile hedef tahtasına HDP'yi değil AK Parti'yi oturtuyordu.

Nitekim bir başarı elde edildi ve HDP barajı aşarak 80 milletvekilini Meclis'e soktu. AK Parti tek başına iktidar şansını kaybetti, koalisyon Türkiye'nin bir numaralı gündemi oldu.

HDP'NİN OYLARININ YARISI ATATÜRKÇÜLERİN

AK Parti'yi iktidardan etmek için birbirini destekleyen kitleler ve partiler biliniyordu ancak bunu en açık şekilde ifade eden Sözcü yazarı Emin Çölaşan oldu. Ulusalcı kimliğiyle bilinen Çölaşan, HDP oylarının yarısının Atatürkçü demokratlar tarafından, yani CHP'liler tarafından verildiğini yazdı:

"Bu partinin yetkilileri şimdi şunları hiçbir zaman unutmasın: “Bu oyların en az yarısı HDP'ye emanet olarak, sadece bu seçimde verilmiş oylardır… Bunların büyük çoğunluğu, yani milyonlarca oy, aslında CHP'ye oy verecek kitleler tarafından sandığa atılmıştır… Atatürkçü, demokrat, ülkemizin bölünmesine ve özerklik istemine sonuna kadar karşı olan, laik Türkiye Cumhuriyeti'nin savunucusu kitleler… Üstelik onlar dindar ama dinci olmayan, dinimize karşı en ufak bir saygısızlık sergilemeyen, ancak iktidar partisinin din ticaretine ve din sömürüsüne bütün güçleriyle karşı çıkan pırıl pırıl insanlarımız… Oylarını HDP'ye sadece bu nedenlerle, AKP-Tayyip ikilisini çökertip burunlarını sürtmek amacıyla verdiler… Ve amaca ulaşıldı." ÇÖLAŞAN'IN YAZISININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

Haber Ara