Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

'Cesetlerini gömemezken sen neredeydin?'

Habertürk'te yayınlanan Türkiye'nin Nabzı programı konuklarından güvenlik uzmanı Mete Yarar, Selahattin Demirtaş'ın Cizre yürüşüne ilişkin tartışmalara değindi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-11 12:44:13

'Cesetlerini gömemezken sen neredeydin?'

Mete Yarar, Demirtaş'ın bu tavrının ikiyüzlülükten öte bir hareket olmadığını savunurken çarpıcı bir örnek verdi.

Mete Yarar Güneydoğu'dan en fazla HDP'nin milletvekili çıkardığını ve bu partinin Güneydoğu'yu temsil ettiği iddiasında olduğunu belirterek "Peki aylar öncesinden yaşanan birçok sorun olduğu, yolların kesildiği, yollara hendek kazındığında siyasetçi normalde buna karşı çıkar, siz ne yapıyorsunuz, silahlarla, roketatarlarla sokakta niye geziyorsunuz diye sorar, demesi gerekmez mi." diye sordu.

6-8 olaylarının yaşandığı dönemde Cizre'nin içinde HÜDA-PAR'a yakın, muhafazakar ailelerin yaşadığı ailelerin olduğunu anlatan Mete Yarar " O aileler aylarca abluka altında tutudulduklarında, bu siyasetçiler neden siz ne yapıyorsunuz diye sormadı. Bu arkadaşlara neden ekmek göndermiyorsunuz, bu arkadaşların elektriğini niye kesiyorsunuz diye kimse söylemedi. Türkiye'de en büyük sıkıntı Kendimize demokratız, kendimize müslümanız, Onlar o gün gitmiş olsaydı onların bugün yaptıkları değerli olacaktı. " dedi.

Haber Ara