Dolar

32,2341

Euro

34,9775

Altın

2.410,43

Bist

10.400,48

Çağlayan Adliyesi'nde ne oldu?

Çağlayan Adliyesi'nde ne oldu? Sosyal medyada gündem olan 'Çağlayan adliyesi olayı' hakkında vatandaşlar araştırma yapmaya başladı. Peki ama Çağlayan Adliyesi önünde neler yaşandı? Kaç kişi öldü kaç kişi yaralandı? Çağlayan adliyesindeki saldırı neden yapıldı? İşte detaylar...

4 Ay Önce Güncellendi

2024-02-06 13:54:44

Çağlayan Adliyesi'nde ne oldu?

İstanbul Çağlayan Adliyesi C Kapısı önündeki polis kontrol noktasına bugün saat 11.46'da saldırı girişiminde bulunuldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya konuya müdahale edildiği ve 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini aktardı. Aynı zamanda İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz ve Başsavcı vekilleri olay yerinde inceleme başlattı.

İlk belirlemelere göre biri kadın 2 saldırgan etkisiz hale getirilirken, olay sırasında 3 polis ve 3 sivil yaralandı. Bölgeye ihbar üzerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Çağlayan Adliyesi'nde ne oldu?

İçişleri Bakanlı Ali Yerlikaya; "Bugün Çağlayan Adliyesi C Kapısı önündeki kontrol noktasına yönelik terör saldırısı girişimi gerçekleşmiştir. Etkisiz hale getirilen E.Y. ve P.B adlı hainlerin DHKP/C terör örgütüne üye oldukları tespit edilmiştir. Saldırı girişiminde bulunan teröristler etkisiz hale getirilirken, 3'ü polis 3'ü vatandaşımız olmak üzere 6 kişi yaralanmıştır. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." açıklamasını yaptı.

adliyeye saldırı_1

Haber Ara