Dolar

32,2237

Euro

34,7154

Altın

2.452,72

Bist

10.285,02

Bugün ne kandili? 6 Şubat gecesi ne kandili?

Kandil mesajlarıyla birlikte en çok aranan cümleler arasında 'Bugün ne kandili?' sorusu yer alıyor. 6 Şubat gecesi için sorulan bu soru, hangi kandili işaret ediyor? Üç ayların içinde yer alan kandilin detayları...

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-05 16:30:42

Bugün ne kandili? 6 Şubat gecesi ne kandili?

Bugün ne kandili?

Her yıl Recep ayının 27. gecesini Miraç kandili olarak idrak ediyoruz. Hicri ve miladi takvimler arasında farklılık olduğu için bu yıl Miraç kandili 6 Şubat Salı gününe denk geliyor.

Miraç ne demektir?

Miraç; kelime anlamı olarak 'yukarı çıkmak, yükselmek, merdiven' manalarına gelmektedir. Miraç olayı Hz Peygamberin (sav) göğe yükselişini ve Allah katına çıkışına denir.

Mirac ve İsra

Miraç olayı iki aşamada meydana gelmiştir. Bunlardan ilki Hazreti Peygamberin (sav) bir gece Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya yolculuk yaptı İsra olayıdır. İkincisi ise Mescid-i Aksa'dan Hz Peygamberin yükselmesi, Mi'rac olayıdır. Bu iki olayın ayrı olarak anlatılmasının nedeni, her iki terimin de naslarda geçmesidir.

Miraç gecesinin önemi

İslam kültüründe çok büyük bir yere sahip olan Miraç gecesi, insanlara Allah'ı hatırlatan güzel ibadetlere teşvik eden hayırlı bir gecedir. Bunun yanı sıra Miraç olayı, Peygamber Efendimize verilen hediyeler açısından da oldukça önemlilik arz eder.

Miraç gecesinde Hazreti Peygamber'e (sav) 3 hediye verilmiştir. Bunlardan ilki istikameti doğru olan, yanlışlardan dönen herkesin cennete gideceği müjdesidir. İkincisi namaz ibadetidir. Üçüncüsü ise Bakara suresinin son iki ayeti olan Amenerrasulü duasıdır.

Miraç gecesinde hangi ibadetler yapılır?

Üç ayların içerisinde olan Miraç gecesi için, gündüz oruçlu geçirmek ve bolca Ramazan'ı hatırlamak önemlidir. Peygamberimize (sav) hediye edilen namazı da hakkıyla yerine getirmek gerekir. Sadaka vermek, farz namazların yanında nafile namaz kılmak, dua, tövbe ve istiğfar ederek Allah'ı zikretmek de müstehaptır.

Haber Ara