Dolar

32,3905

Euro

34,7872

Altın

2.429,65

Bist

10.059,36

Buğra Gülsoy'un kitapları | Buğra Gülsoy'un ilk ismi ne?

Buğra Gülsoy'un oyunculuk kariyeri dikkat çekse de birçok kişinin bilmediği bir ismi ve yazdığı kitapları bulunuyor. Peki ama Buğra Gülsoy'un ilk ismi ne, kaç kitap yazdı? Eşi Burcu Kara ile ne zaman evlendi, ne zaman boşandı? İşte merak edilen Buğra Gülsoy hayatı ve detayları...

2 Ay Önce Güncellendi

2024-02-28 12:39:39

Buğra Gülsoy'un kitapları | Buğra Gülsoy'un ilk ismi ne?

Oyunculuğuyla göz dolduran Buğra Gülsoy'un sevenleri, kitabı olduğunu öğrenince hangi kitapları yazdığını merak ediyor. İki evlilik yapan, bir çocuğu olan, yazar, yönetmen, mimar, oyuncu olarak her kulvarda koşturmayı seven Buğra Gülsoy'un hayat hakkında merak edilenlerler...

Buğra Gülsoy kimdir?

Buğra GÜLSOY, 1982 yılında Ankara'da doğdu. Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde 2000 yılında eğitime başladı ve 2004 yılında mezun oldu. Mimarlık fakültesini bitirdikten sonra Kıbrıs'ta kalıp Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları'nda çalışmaya başladı.

Mağusa şehrinin özel bir tiyatrosu olan “Açık Tiyatro” bünyesinde Eugene Ionesco'nun "Kral Ölüyor" oyunuyla oyunculuğa adım attı. Gülsoy, sadece oyunculuk değil tiyatronun tüm dalları içinde aktif görev aldı.

Mimarlık, fotoğrafçılık ve grafik tasarımcılığıyla da ilgilenen Gülsoy, birçok yazısını kaleme alarak senaryolaştırdı. 2007 yılında Birleşmiş Milletler Kalkınma Projesi (UNDP) kapsamında düzenlenen bir yarışmada filmcilik üzerine eğitim aldı ve “hayatın illüzyonlardan oluştuğu” savını, yazıp çektiği Mutlu Son (Happy End) kısa filmiyle, yarışan birçok Türk ve Rum kısa filmi arasından “En İyi Kurmaca Kısa Film” ödülünü kazandı. Aynı zamanda uzun metraj film senaryoları ve kısa öyküler yazmaya devam eden Gülsoy'un 3 kitabı bulunuyor.

Özel hayatı

Kendisi gibi oyuncu olan Burcu Kara ile 2011 yazında evlenmiş ve 2 Ağustos 2012 tarihinde boşanmıştır. Daha sonra 23 Eylül 2018'de Nilüfer Gürbüz ile evlenmii, 28 Şubat 2023'te anlaşmalı olarak boşanmıştır. Bu çiftin evliliğinden 12 Nisan 2019'da Cem adında bir oğulları olmuştur.

Buğra Gülsoy'un kitapları

Oyuncu, yazar, mimar, senarist, yönetmen ve daha birçok meslek dalına hakim olan Buğra Gülsoy'un 3 kitabı bulunuyor. Gülsoy;

  • Luna
  • Birinci Kıyamet
  • İkinci Kıyamet - Güneşin Doğdupu Yer

isminde kitaplar yazmıştır.

Buğra Gülsoy'un ilk ismi ne?

Luna kitabının yazarı Buğra Gülsoy'un ismi B. Buğra Gülsoy olarak baskıya alındı. İlk ismini bilmeyen kişiler oyuncunun ilk adını araştırmaya başladı. Aslında oyuncu'nun tam adı Behiç Buğra Gülsoy.

Behiç isminin anlamı

Behiç; iyi huylu, iyiliksever ve neşeli anlamlarına gelmektedir. Arapça kökenli olan isim, sevecenlik ve dostane tavırlarla bağdaştırılır. Behiç isminin diğer anlamı; kalabalık, topluluk, güzel, parlak.

Haber Ara