Dolar

32,2005

Euro

34,9819

Altın

2.502,59

Bist

10.895,25

Bu şehrimizde emlak sektörü durdu

Van Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Özdek Van’ın göç vermesi ile birlikte emlak fiyatlarında ciddi bir düşüş yaşandığını söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-07 20:39:40

Bu şehrimizde emlak sektörü durdu

Van Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Özdek, Van'ın göç vermesi ile birlikte emlak fiyatlarında ciddi bir düşüş yaşandığını söyledi. Özdek, emlak fiyatlarının ciddi oranda düştüğünü belirtti. Şehrin göç vermesi ve inşaat sektöründe yaşanan durgunluğun bunun başlıca etkenlerinden biri olduğunu ifade eden Özdek, “Şehrimizin göç vermesinden dolayı şu an emlak fiyatları ciddi oranda düşüş göstermektedir. Yatırımın ve istihdamın olmayışıyla sanayici ve iş adamlarının gelmemesi düşüşe neden olmuştur. Geçmişte ilimiz göç alan bir kentti ve orantılı bir göç vardı. Bundan dolayı emlak sirkülasyonu ve inşaat sektörü çok iyi seviyelerdeydi. Ama şu an ikisinde de hem durgunluk yaşanıyor hem de insanlar beklenti içerisine girdi" dedi.

GÜVEN ORTAMININ EKSİKLİĞİ YATIRIMCIYI VAN'DAN UZAKLAŞTIRDI

Siyasi bir kaos yaşandığını anlatan Özdek, şunları söyledi: "Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki kaos bütün sektörleri vurdu, herkes bekleme konumundadır. İşlerin açılmaması tamamen güven ortamının sağlanamamasından kaynaklanıyor. Güven ortamının eksikliği tabi ki yatırımcıyı ve yatırım yapmak isteyen insanı Van'dan uzaklaştırdı. Bu nedenle Van ekonomik ve sosyal kayıplar içerisine girdi. Son dönemlerde sadece belli başlı yerlerde inşaatlar devam etmektedir. Bu da emlak sektörünün düştüğünün ve canlı olmadığının kanıtıdır. Şu an biz inşaat ve emlak sektörünü harekete geçirip bir an önce sirkülasyonun başlamasını diliyoruz."

Haber Ara