Dolar

32,2536

Euro

34,9141

Altın

2.436,12

Bist

10.252,32

Bir tesadüfle tüm yaşamları değişti

Türkiye’nin konuştuğu Siyam ikizleri Derman ve Yiğit, İngiltere’deki başarılı ayrılma operasyonunun ardından yurda döndü. Milliyet’e konuşan baba Ömer Evrensel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’la karşılaşmalarının hayatlarını tamamen değiştirdiğini söyledi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-11 08:19:28

Bir tesadüfle tüm yaşamları değişti

Kafaları yapışık olarak dünyaya gelen Derman ve Yiğit adlı ikizler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayesinde Londra'da gerçekleştirilen başarı ameliyatın ardında Türkiye'ye getirildi. İkizler, Ankara Şehir Hastanesi'nde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde tedaviye alınırken baba Ömer Evrensel, duygularını Milliyet'le paylaştı.

Evrensel, “İlk defa çocuklarımı ayrık olarak gördüm. Anlatılmaz bir duygu. Çekilmiş bir acı var ortada. Bunların hepsi bitti” dedi.

5ee15719554287165c1b838c ‘Bizzat ilgilendiler'

Cumhurbaşkanını Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi ziyareti sırasında tesadüfen karşılaştıklarını ve kendilerini mutlu sona getiren sürecin böyle başladığını anlatan Evrensel, “Geldiler bizi ziyaret ettiler. O günden sonra bütün süreçle bizzat kendileri ilgilendiler. Bugüne gelebildik. Allah razı olsun hepsinden. Operasyonun ardından iki sefer Cumhurbaşkanımızla görüştüm. Zaten doktorlarıyla her gün görüşüyorum. Hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadılar. Her zaman arkamızdalardı. Hepsinden Allah razı olsun” diye konuştu.

ucakson Türkiye'ye geldiler

Emine Erdoğan'ın Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ziyareti sırasında kafaları yapışık ikizler Derman ve Yiğit ile karşılaşması bebeklerin hayatında dönüm noktası oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ve Emine Erdoğan'ın yakın ilgi ve takibi ile yapılan araştırmalar neticesinde, bebeklerin ayrılması için gerekli ameliyatın, Londra'da daha önce benzer ameliyatlarda tecrübe sahibi olan Keşmirli Müslüman Doktor Jeelani ve ekibi tarafından gerçekleştirilmesine karar verildi.
Bu süreçte bebeklerin durumundan haberdar olan bir Türk iş adamı, Pakistanlı iş ortağı ile birlikte 1.5 milyon poundu (yaklaşık 13 milyon TL) bulan ameliyat masraflarının tamamını üstlenmek istedi. Türkiye'den doktorların da eşlik ettiği bir dizi ameliyat sonucunda kafadan yapışık ikizler birbirlerinden başarıyla ayrıldı. İkizler anne ve babalarıyla birlikte Sağlık Bakanlığı'nın hava ambulans uçağıyla Türkiye'ye getirilerek Ankara Şehir Hastanesi'nde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Ufnv7olejUuHYWMRYUBEGA
‘Doktor tatile geldi'

Tedavilerinin bir süre devam edeceği hastanede Milliyet'e konuşan baba Ömer Evrensel (43) Derman ve Yiğit isimli ikizlerinin yanı sıra Lütfü ve Kürşat adında iki çocuğunun daha olduğunu söyledi. Baba Evrensel, Emine Erdoğan ile tesadüfen karşılaşmalarının ardından yaşadıkları süreci aktardı:
“Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hastaneye ziyarete gelmişti. Orada tesadüfen karşılaştık. Geldiler ziyaret ettiler. O günden sonra bütün süreçle bizzat kendileri ilgilendiler. Bugüne kadar gelebildik. Allah razı olsun hepsinden. İstanbul'da operasyonu istemedik. Çocuklardan birinin ölüm, birinin de yüzde 80 oranında sakat kalma ihtimali söz konusuydu. Biz bu yüzden ameliyatı yaptırmadık. Antalya'ya döndük. Yapışık vaziyette bu hayatı sürdürmeye devam edecektik.
Cumhurbaşkanlığımızın sağlık ekibi İngiltere'de böyle bir ameliyatın yapıldığını duymuş. Araştırmalardan sonra İngiltere ile bağlantıya geçildi. Hindistanlı, Keşmirli doktor ile bağlantıya geçtiler. Doktor geçen sene tatile Türkiye'ye geldi. Evimizde çocuklarımızı kontrol etti. Bu ameliyatı yapabileceğini söyledi. Daha sonra Cumhurbaşkanlığımızdan aradılar. Ondan sonra İngiltere serüveni başladı. Bütün her şeyimizle onlar uğraştılar. Sağlık ekibi ameliyata da girdi. Allaha şükürler olsun, sonuç ortada. Mutluyuz.”

Kaynak: Milliyet

Haber Ara