Dolar

32,3381

Euro

34,8583

Altın

2.391,02

Bist

10.276,88

Bir bölgeyi en iyi bisiklet kullanarak öğrenebilirsiniz.

Bisiklet sürmek sağlıklı bir ulaşım aracı olmasının yanı sıra doğayla iç içe olma hissi uyandıran zevkli ve ulaşılması çok kolay basit bir araçtır.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-10 17:05:02

Bir bölgeyi en iyi bisiklet kullanarak öğrenebilirsiniz.

Bisiklet sürmek hayatta yaptığımız en eğlenceli sporlardan bir tanesidir. İhtiyaç duyduğumuz egzersizlerin hemen hemen hepsini kapsar.
Bisiklet sürmek sağlıklı bir ulaşım aracı olmasının yanı sıra doğayla iç içe olma hissi uyandıran zevkli ve ulaşılması çok kolay basit bir araçtır. Basitlik mutluluktur…
Bisikletin fiziksel ve ruhsal sağlığımıza faydaları saymakla bitmez. Günümüzün en önemli sağlık sorunlarından biri stresten kaynaklanan hastalıklarla baş edebilmek için bisiklet sürmek harika bir seçenektir. İki teker üzerinde ilerlemek muhteşem duygular yaşatır. Neşe, bağımsızlık, kendine güven, özgürlük… Bir bisiklet gezintisinin sunduğu bu hisleri başka hiçbir şeyde bir arada bulamazsınız.
Bir bölgeyi en iyi bisiklet kullanarak öğrenebilirsiniz.
Bisikletle seyahat arabayla seyahatten daha eğlencelidir. Hem formda kalmanızı sağlar hem de etrafınızı daha rahat gözlemlersiniz.
Yaşamı güzelleştirmek, kolaylaştırmak ve stresten uzaklaşmak için bisiklet kullanın.

Pedal Çevirmenin Size Bisiklet Aldıracak Az Bilinen Faydaları

Pandeminin Dünya çapındaki etkileri sürerken, pedal çevirmek; ulaşım amaçlı bisiklet kullanmak önemli bir sağlık yatırımına dönüştü. Avrupa özelinde ülkeler milyonlarca avro altyapı yatırımı yaptı. Kilometrelerce bisiklet yolu, bisiklet parkları ve kiralama sistemleriyle beraber bisiklet kullanımı eşi benzeri görülmemiş bir artışa tanık oldu. İnsanlar pandeminin etkisini azaltmak, kronik hastalık risklerinden korunmak ve bağışıklıklarını güçlendirmek için iyi bir açık hava sporu ve ulaşım aracı olan bisikleti tercih etti. Yapılan araştırmalarda hem kardiyovasküler sistemde hem de stres üzerinde bisiklet kullanmanın pozitif etkileri gözlemleniyor.

Pedal Çevirmeyi Bu Kadar Özel Kılan Nedir ? 


1. Vücudunuza Olan Yükü Aslında Oldukça Düşük

Koşma ile kıyaslandığında, pedal çevirmek daha az enflamasyon, daha az yorulmuş eklem ve daha az sakatlanma anlamına geliyor. Yine de bisikletinizin size uygun olması çok önemli. Sakatlanmaların, ağrıların en büyük sebebi yine yanlış bisiklet seçimi olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle yüksek kiloya sahip insanlar, koşarken dizlerine ekstra yük bindirirken bisiklette bu risk daha az.


2. Sosyal Çevre

Her ne kadar pandemi sebebiyle sosyal aktiviteler kısıtlansa da, bisiklet ve etrafında oluşan kültür sizi daha sosyal hissettirecek. Sosyal mesafeye dikkat edilerek konvoy oluşturulabilmesi ve açık havada yapılıyor olmasıyla yine hem psikolojik hem de fizyolojik olarak çok iyi bir etkinlik seçeneği. Bir bisiklet grubu bulup arkalarına takılmak hiç de zor değil.


3. Temiz Uyku

Pedal çevirmenin getirdiği; başarı ve bir yere ulaşma gibi duygular ile pozitif kardiyorespiratuar etkilerin getirdiği genel rahatlama iyi bir uyku çekeceğiniz anlamına geliyor. Fiziksel ve psikolojik olarak rahatlamış vücut aynı zamanda daha zinde uyanabiliyor. 


4. Kardiyovasküler Riskleri Azaltır

30 dakika dahi pedal çevirmek uzun vadede dolaşım sisteminiz için yapabileceğiniz en iyi aktivitelerden biri. Kalp, damar ve akciğerlerinizin sağlığını stres etkenlerinden koruyarak artırmanın en iyi yollarından biri. Dinlenme halindeki kalp ritminizin düştüğünü ve tansiyonunuzun düzene girdiğini gözlemleyeceksiniz.


5. Zorluğu Siz Kontrol Ediyorsunuz

Diğer aktivitelerin aksine pedal çevirirken ne kadar zorlanacağınız tamamen sizi kontrolünüzde. Yavaş pedal çevirseniz dahi hala bisiklet üzerindesiniz. Koşmanın, ağırlık kaldırmanın veya ağırlık sporlarının aksine bisiklet üzerinde iken ritminizi ayarlamak çok kolay. Hem başarı hissini sürdürüp hem de sınırlarınızı ne kadar zorlayacağınızı anlık ayarlayabilirsiniz. 


6. Erişimi Kolay ve Ucuz

Başlangıç için bir bisiklet edinmek çoğu zaman cüzdanınızı çok yakmayacaktır. Bisikletinizi dışarı çıkardığınızda ise tek yapmanız gereken pedal çevirmeye başlamak. Artık kamusal alanlarda da hizmete sunulan bisiklet kiralama hizmet ve etkinlikleri ile çoğu zaman bisiklet sahibi olmanıza dahi gerek yok. 


7. Ulaşımınızı Bedavaya Getirin

İyi bir bisiklete yatırım yaparak hem kondisyon artırıp spor yapabilir hem de bunu yaparken yolda geçirdiğiniz zamandan ve yol ücretlerinden kar edebilirsiniz. Özellikle sosyal mesafenin önem kazandığı günümüzde, toplu taşıma araçlarından uzak durarak gideceğiniz yere gidebilir; hem sağlığınızı koruyup hem bedeninizi güçlendirebilirsiniz.

Haber Ara