Dolar

32,2397

Euro

35,1065

Altın

2.501,75

Bist

10.643,58

Bereket Derneği çalışmalarıyla Afrika’ya umut oluyor

Afrika, yaşanan kuraklık, susuzluk gibi sebepler ile açlık ve yoksullukla mücadele ediyıor.

5 Ay Önce Güncellendi

2024-01-10 11:14:39

Bereket Derneği çalışmalarıyla Afrika’ya umut oluyor

Bereket Derneği düzenlemiş olduğu yurtiçi projelerin yanı sıra uluslararası, insani yardım çalışmaları ile su kuyusu başta olmak üzere, sıcak yemek, Kur'an-ı Kerim ve kurban bağışı organizasyonları ile bölge halkının yaşadığı sıkıntıları en aza indirmeyi hedeflerken bölgede bulunan ekibi aracılığı ile yapılan yardımların videolarını hayırseverlere ileterek organizasyonlarını şeffaf bir şekilde yürütüyor.

Susuzluk hakkındaki veriler göz korkutucu

Birleşmiş Milletler raporuna göre;

BM'ye göre bugün, 1,9 milyar kişi potansiyel olarak aşırı su sıkıntısı çekilen bölgelerde yaşıyor. 2050 yılına kadar bu nüfusun, yaklaşık olarak 3 milyara ulaşması bekleniyor. 263 milyon insan günde ortalama 30 dakika ellerinde bidonlarla kilometrelerce yol kat ederek en yakın su kaynağından evlerine su taşıyor. Bunlardan 159 milyonu içme suyunu doğrudan yüzeysel su kaynaklarından topluyor.

  • Dünya'da 785 milyon insan içme su sıkıntısı çekiyor.
  • 144 Milyon insan su ihtiyacını su birikintilerinden karşılamak zorunda.
  • Kirli sulara bağlı hastalıkları sebebiyle çeşitli bölgelerde can kayıpları olmakta.
  • 206 Milyon insanın suya erişimi en az yarım saat sürüyor.
  • 2025 yılında dünyanın yaklaşık yarısının su sıkıntısı çeken bölgelerde yaşamak zorunda kalması bekleniyor.

Bölgede temiz gıdaya erişmede zorluk yaşanıyor

Bölgede yaşanan kuraklık nedeni ile suya ve sağlıklı gıdaya erişimde zorluk ve sıkıntılar yaşayan bölge halkı gündelik su ihtiyacını karşılamak için 30 dk yürümek zorunda kalıyor bölgede yaşanan kuraklığa bağlı olarak sağlıklı beslenmeyen çocuklar çeşitli hastalıklara yakalanıyor. Özellikle kurban bağışı organizasyonu bölge halkının ete erişmesinde büyük katkı sağlıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban bağışı 2024 organizasyonu düzenleyen bereket derneği 3 kıta 21 ülkede vacip kurbanın yanı sıra nafile kurban bağışlarını da ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Bölge de bulunan personeli aracılığı ile kesim videolarını kayıt altına alarak bağışçılara ulaştıran Bereket Derneği bu sene de kesim videolarını gönderecek

Güvenilir Online bağış

Bağış yapmak isteyen bağışçılar tüm bağışlarını bağışını “bereket.org.tr” internet sitesi üzerinden 256 bit ssl sertifikası ile güvenli olarak, web sitesinde yer alan banka hesaplarına “EFT/Havale” yoluyla, Bereket Derneği merkezinden veya 0212 809 66 27 nolu telefon numarasından bilgi alarak bağış yapabilecekler.

Haber Ara