Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Belçika’da 'kırmızı' alarm

Belçika’da sıcak hava dalgasının etkisini göstermesiyle ülke genelinde kırmızı alarm ilan edildi. Almanya’da da hava sıcaklıklarındaki artışın etkisi sürecek. Bol su içilmesi öneriliyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-09 06:51:44

Belçika’da 'kırmızı' alarm

Avrupa'da patlayan sıcaklar, koronavirüsle mücadeleyi de olumsuz etkiliyor. Birçok ülkede hava sıcaklıklarının korona önlemlerini vurabileceğine dikkat çekildi.

Belçika'da Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (RMI) termometrelerin 36-37 dereceleri göstermesi üzerine alarm seviyesini kırmızıya yükseltti.

Arti49'un haberine göre; RMI, halkı yüksek sıcaklıklara karşı önlem almaları yönünde uyardı. Bu kapsamda vücudun sıvı kaybının önüne geçilmesi için bolca su ve hafif gıdalar tüketilmesi, uygun kıyafetler giyilmesi, doğrudan güneş ışınlarına maruz kalınmaması ve dışarıdaki aktivitelerin en aza indirilmesi tavsiyesinde bulunuldu.

“Tropik sıcaklar” dolayısıyla alınan kırmızı alarm kararının pazartesi gecesine kadar sürmesi bekleniyor.

ALMANYA DA YANIYOR

Bu arada Almanya'nın bazı bölgelerinde gölgede 38 dereceyi bulan hava sıcaklıklarının, etkisini önümüzdeki günlerde de sürdüreceği açıklandı. Meteorologlar, hafta ortasına kadar bir serinleme beklemediklerini, patlayan sıcakların bir süre daha halkın gündemindeki ilk madde olacağını bildirdiler.

Offenbach'taki Alman Meteoroloji Hizmetleri'nden DPA'ya yapılan bir açıklamada, Almanya'nın özellikle batı bölgelerinde ortalama sıcaklığın 38 dereceyi bulacağına dikkat çekildi. Geceleri büyük bir serinleme yaşanmayacağı, ortalama 20 dereceyle “tropikal gecelerin” etkisi altında kalınacağı açıklandı.

Geçen yıl bu sıralarda 42 dereceyle kırılan yüzyılın rekorunun bu yıl henüz ufukta görülmediğine dikkat çeken Alman meteorologlar, tek tük yaz yağmurlarının da bir serinlik getiremeyeceğini, ama önümüzdeki hafta perşembe gününden sonra termometrelerde hafif bir gerileme yaşanabileceğini belirttiler.

Haber Ara