Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

'Bedelli askerlik'te tartışma büyüyor

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bedelli askerlikle ilgili herhangi bir çalışma olmadığını söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-18 15:36:51

'Bedelli askerlik'te tartışma büyüyor

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti MKYK toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bedelli askerlik konusundaki bir soru üzerine Kurtulmuş, "Şu anda böyle bir bedelli askerlik uygulamasının, böyle bir teşebbüsün olmadığını, Milli Savunma Bakanlığımızın, Genelkurmay Başkanlığımızın böyle bir çalışma içinde olmadığını biliyoruz" dedi.

Gürsel Tekin'den olay açıklama: İptal edeceğiz

Yaşanan 'terör' olaylarına değinen Tekin, 'olağanüstü bir durum varsa siyasilerin çocuklarının askere gitmesi gerektiğini' söyledi.
"Bütün nimetlerden bizim çocuklarımız yani siyasetçilerin çocukları faydalanacak, külfetleri de yoksul ailelerin çocuklarına yükleyeceğiz... Bunu kabul etmek mümkün değildir" diyen Gürsel Tekin şu ifadeleri kullandı:

"Bütün o bedelli olanları iptal edeceğiz. Bakın sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun oğlu reddetti bedelli askerliği. Kaç tane siyasetçinin oğlu bedelli askerliği reddedebildi? Bu bedelliyi çocuklarınızı kurtarmak için mi çıkardınız? İktidar olursak bedelli askerlik yapanların askerliğini iptal edeceğiz.


Tepki üzerine yeni açıklama yaptı: Siyasiler için

Gürsel Tekin bedelli askerlikle ilgili sosyal medyada oluşan yoğun tepki üzerine sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu
Tekin'in açıklamalarından öne çıkanlar;

Bu ülkede barışı, kardeşliği, sosyal bütünlüğü düşünmek istiyorsak birinci önceliğimiz toplumsal duyarlılık içerisinde siyasetçilerin tamamı, başta sayın Cumhurbaşkanı'nın çocuğu, sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun oğlu ve bizim çocuklarımız... Bizim çocuklarımızı askere gönderelim. Siyasetçilerin çocukları askere gitmeli eğer olağanüstü bir durum varsa. Söz konusu vatansa önce çocuklarımızı göndermeliyiz.

En az Stalin, Mao kadar bizim de duyarlı olmamız lazım. Yoksul, perişan vatandaşın çocukları şehit düşecek, biz de önümüzdeki seçimde hangi siyasi parti oyunu 2 puan daha yükseltebilir arayışı içine girmemiz bu bir vahim olaydır.

Haber Ara