Dolar

32,3638

Euro

34,6955

Altın

2.392,80

Bist

10.159,54

Bayramda bankalar açık mı? Bayramın ilk günü bankalar çalışıyor mu? Bayramda EFT ve havale yapılır mı?

Ramazan bayramı günlerinde bankaların açık olup olmadığı birçok vatandaş tarafından sorgulanan konular arasında yer alıyor. 9 günlük bayram tatili süresince bankalarda işi olan bir çok kişi 'Bayramda bankalar açık mı?' sorusuna yanıt arıyor. Peki, Ramazan bayramı tatilinde bankalar açık mı? Bayramın ilk günü bankalar çalışıyor mu? Bayramda EFT ve havale yapılır mı? İşte detaylar...

1 Ay Önce Güncellendi

2024-04-02 22:47:53

Bayramda bankalar açık mı? Bayramın ilk günü bankalar çalışıyor mu? Bayramda EFT ve havale yapılır mı?

Ramazan bayramı günlerinde bankaların açık olup olmadığı birçok vatandaş tarafından sorgulanan konular arasında yer alıyor. 9 günlük bayram tatili süresince bankalarda işi olan bir çok kişi "Bayramda bankalar açık mı?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, Ramazan bayramı tatilinde bankalar açık mı? Bayramın ilk günü bankalar çalışıyor mu? Bayramda EFT ve havale yapılır mı? İşte detaylar...

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİNDE BANKALAR AÇIK MI?

Ramazan Bayramı tarihlerinin resmi tatil olması nedeniyle birçok kamu kurum ve kuruluşu kapalı olacak.

Bankalar da resmi tatillerde kapalı olan kurumlar arasında bulunuyor. Buna göre bayram tatili haricinde kalan 1,5 günlük sürenin de Cumhurbaşkanlığı kararı ile resmi tatil olmasının ardından 8-9-10-11-12 Nisan 2023 tarihlerinde bankalar hizmet veremeyecek.

Bu noktada bireysel ve kurumsal bankacılıkta acil işlemleri olanlar mobil bankacılığa ve müşteri hizmetlerinde başvurabilir.

BAYRAM TATİLİNDE EFT VE HAVALE YAPILIR MI?

Ramazan Bayramı'nın yanı sıra hiçbir resmi tatilde EFT işlemi yapılamaz. İnternet üzerinden veya ATM'den yaptığınız EFT ve havale işlemi, sonraki ilk iş günü gerçekleşir. Bu bilgiye göre EFT ve havale işlemlerinin, bayramdan sonraki ilk iş günü olan 15 Nisan 2024 Pazartesi günü gerçekleşmesi beklenmektedir.

Haber Ara