Dolar

32,2698

Euro

34,7697

Altın

2.407,14

Bist

10.247,12

Aziz Sancar'dan Doğu ve Güneydoğu'ya çağrı

Nobel ödülü alan Aziz Sancar, Doğu'daki çocukların okutulması gerektiğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-08 12:13:41

Aziz Sancar'dan Doğu ve Güneydoğu'ya çağrı

Nobel ödüllü Türk bilim adamı Aziz Sancar, ailesinin kendisini zorlukla okuttuğunu belirterek "Özelikle Doğu ve Güneydoğu'daki kardeşlerimizden çocuklarını okula göndermelerini tekrar tekrar rica ediyorum" dedi.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DAKİ ÇOCUKLAR OKULA GÖNDERİLMELİ

"Türkiye'nin Mardin'den Kars'a, Edirne'ye kadar bütün çocuklarımıza bilim alanında eğitim öğretim vermemiz lazım. Özellikle kızlarımızı okutmak lazım. Kızlarımızı okutmazsak insan gücümüzün yarısını kaybetmiş oluyoruz. Özelikle Doğu ve Güneydoğu'daki kardeşlerimizden çocuklarını okula göndermelerini tekrar tekrar rica ediyorum."

"ÖNEMLİ OLAN MEMLEKETİ KALKINDIRMAK"

Sancar, Türkiye'den aldığı olumsuz haberlere üzüldüğünü belirterek, “Önemli olan memleketi kalkındırmak. Milletin eğitim, sağlık ve gelir durumlarını çözmek. Ancak o zaman o seviyede olunca Avrupa ile yarışır bir duruma geliriz.

Çok iyi öğretmenlerimiz var. Bizi çok iyi yetiştirdiler. En önemli şey okumak. Özellikle bilimsel konularda eğitime önem vermek, bu konularda eğitim görmek Türkiye'nin hem görevidir hem insanlığa görevimizdir. Bu bakımdan Türkiye'nin hem Doğu'da hem Batı'da eğitime önem vermesi gerekiyor." dedi.

Haber Ara