Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Aylan'ın ölümüyle ilgili 2 tutuklama

Aylan Kurdi'nin de bulunduğu 12 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili gözaltına alınan 3 zanlıdan 2'si tutuklandı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-09 04:22:36

Aylan'ın ölümüyle ilgili 2 tutuklama

Ajansların haberine göre; Muğla'nın Bodrum ilçesinde, kaçakları taşıyan tekne ve botun batması sonucu, 12 kişinin ölümüyle ilgili Suriye uyruklu 3 kişi gözaltına alındı. İfade işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen 3 zanlıdan 2'si tutuklandı.

 İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında, Gümbet Mahallesi'nde Suriye uyruklu Asem Akfrhat, Mwaffak Alhabash ve Alaa Assous gözaltına alındı. 

Zanlıların üzerlerinde, araçlarında ve konakladıkları yerlerde yapılan aramalarda, suçtan elde edildiği değerlendirilen bir miktar para ve 5 cep telefonu ele geçirildi. Bir otomobile de el konuldu. Zanlılar, jandarmadaki işlemlerinin ardından "göçmen kaçakçılığı yapmak" ve "bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan kaçakların geçişini organize ettiği öne sürülen Asem Akfrhat, Mwaffak Alhabash tutuklandı. Alaa Assous ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Üç zanlının, 2 yaşındaki Aylan bebeğin de hayatını kaybettiği botla kaçışı organize ettiği iddia edildi.

Haber Ara