Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

Avrupalı Turist Bisiklet İstiyor

Bisiklet turizmi, katılımcı kişiler ve yerel toplum için sosyal, çevresel ve ekonomik çıktılar sağlayan ve büyüyen bir niş turizm pazarıdır.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-22 18:15:18

Avrupalı Turist Bisiklet İstiyor

Bisiklet turizmi, katılımcı kişiler  ve yerel toplum için  sosyal, çevresel ve  ekonomik çıktılar sağlayan ve büyüyen bir  niş turizm  pazarıdır. AB ülkelerinde ciddi bir pazar payı olan bisiklet turizmini Türkiye'ye getirmek, turizmde ürün çeşitliliğini arttırmak ve oniki ay turist hareketliliği için çalışmalar yapılıyor. Bunun için turistik işletmelerin dahil olması, bisiklet dostu otellerin oluşturulmasına ihtiyaç duyuluyor.
Avrupada çok yaygın olan bisiklet turizmi son zamanlarda ülkemizde de büyük talep görmektedir. Aslında tüm dünyada turizm anlayışı değişiyor. Modernizmin  bir  ürünü  olarak  ortaya  çıkan  turizmde modern  insan  günlük  hayatındaki  baskıcı unsurlardan uzaklaşma ve farklılık arayışıyla seyahat etmekte, seyahatlerinde nesnelliğe bağlı özgün ve sıra dışı deneyimler aramaktadır.  
Teknolojik  gelişmelerle  artan  mobilite, insanların zaman  ve  mekân  algılarının değişmesine  yol açmıştır.  Diğer  yandan,  modern  yaklaşımla  turizmin  ayırt  edici  özelliği,  turistik  deneyimin  günlük  yaşamdaki deneyimlerden farklı diğer bir deyişle sıra dışı olmasıdır. Buna göre kişinin turist olabilmesi için belli bir zaman diliminde olağan çevresinin dışına çıkması gerekmektedir. 

Haber Ara