Ankara'da düzenlenen operasyonla, piyasaya sürülmek istenen 1 ton 200 kilogram bozuk et ele geçirildi. Yenimahalle'de bir iş yerinde yapılan baskında tespit edilen ürünler imha edilirken, 3 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
BOZUK ET OPERASYONU ANKARA'YI SARSTI
İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, kaçakçılığın önlenmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında Yenimahalle ilçesinde gıda üretimi ve satışı yapılan bir iş yerinde inceleme gerçekleştirildi. Denetimlerde, bozuk gıda üretimi ve satışı yapıldığı belirlenen adrese operasyon düzenlendi.
Ekiplerin iş yerinde yaptığı aramalarda, 1 ton 200 kilogram bozuk et ele geçirildi. Bozuk olduğu tespit edilen etlerin piyasaya sürülmeden önce güvenlik güçlerince fark edilmesi, olası bir halk sağlığı tehlikesini önledi.
BOZUK ETLER İMHA EDİLDİ, 3 ŞÜPHELİYE İŞLEM YAPILDI
Ele geçirilen bozuk etlere İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Yenimahalle Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri tarafından el konuldu. Yapılan incelemelerin ardından ürünlerin tamamı imha edildi. Olayla bağlantılı oldukları tespit edilen 3 şüpheli hakkında adli işlem uygulandı.
Yetkililer, benzer olayların önlenmesi amacıyla denetimlerin kent genelinde aralıksız sürdürüleceğini bildirdi.
aa