Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

AK Parti'de istifa

Manisa’nın Şehzadeler Belediyesi meclis üyeliğinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne de giren AK Partili Orkun Şıktaşlı, partisinden istifa etti.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-15 13:56:51

AK Parti'de istifa

Geçen 30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den Şehzadeler Belediyesi'ne Meclis üyesi seçilen ardından Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliğine giren yüksek inşaat mühendisi Orkun Şıktaşlı, partisinden istifa etti. Şıktaşlı, istifa dilekçesini Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderdi. Sıktaşlı'nın istifası AK Parti'nin büyükşehir belediye meclisinde bir sandalye sayısı azaldı. Şıktaşlı'nın istifasını ardından AK Parti'nin mecliste sandalye sayısı 47'den 46'ya düşerken, MHP 34, CHP ise 7 üyeyle temsil edilecek. Şıktaşlı, Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantılarına bağımsız olarak katılacak.

İstifa gerekçesini anlatan Şıktaşlı, "Benim istifa gerekçem sebebiniTemmuz ayında yaşananlar daha net bir şekilde ortaya koydu. Ağırlıklı olarak Manisa'ya en doğru hizmeti vermek bir meclis üyesinin başlıca görevi. Ben bu fonksiyonumu AKP çatısı altında bu yapıyla icra edemediğimi gördüm ve bu gerekçeyle istifa ettim. Fayda sağlayacak proje üretmek yerine muhalefet eder anlayışın doğru olmadığı kanaatindeyim. Geçmişte siyaset yaparken de beni tanıyanlar bilirler. Ağırlıklı olarak üretime ve faydalı olmaya dönük bir tutumum olmuştur. Böyle bir anlayışın olmaması nedeniyle AK Parti grubundan ve partiden istifa ettim" diye konuştu.

Haber Ara