Dolar

32,2612

Euro

34,7953

Altın

2.398,83

Bist

10.182,76

Ağrısız Karın Gerdirme Ameliyatı ile Formunuza Kavuşun

Karın gerdirme ameliyatı olarak göbek bölgesindeki yağlarınızdan kurtulabilirsiniz. Aynı zamanda karın germe ameliyatı, göbek bölgesindeki fazla yağlardan kurtularak kişinin düz bir karına kavuşmasını sağlar. Bu ameliyatın diğer bir adı 'Abdominoplasty' olarak bilinir.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-04-04 11:12:21

Ağrısız Karın Gerdirme Ameliyatı ile Formunuza Kavuşun

Doğumlarda veya kilo alıp veren kişilerde sonradan oluşan karın sarkmasını ortadan kaldıran bir ameliyattır. Ön duvarına sıkılaştıran ve beli az da olsa incelten bir ameliyat türüdür. Ameliyat sırasında göbek deliği yapılan işleme göre tekrar oluşturulabilir.

Karın Germe Ameliyatı (Abdominoplasty) Nedir?

Karın gerdirme ameliyatı, karnın alt kısmında fazlası olan kişiler tarafından tercih edilen bir ameliyattır. Genellikle karın germe ameliyatı ile sarkan karın görüntüsü düzeltilerek deri aşağı doğru gerdirilir. Ayrıca klasik karın germe ameliyatına göre de oldukça hızlı iyileşir. Karın bölgesinden alınan kiloları çoğunlukla vermesi zordur. Hızlı bir şekilde forma girmek için karın gerdirme ameliyatı olunabilir. Göbek ve bel yağlarından kurtularak kişiyi forma sokar. Ancak ameliyat sonrasında dengeli beslenme ve düzenli spor şarttır.

Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır? Kimlere Uygulanır?

Karın gerdirme ameliyatında sezeryan kesesi gibi göbeğin alt bölgesinden iki tarafta leğen kemiklerinin ön çıkıntısına kadar uzanan kesi yapılmaktadır. Aynı zamanda karın germe ameliyatı sırasında göbek çevresine kesiler uygulanarak karın derisi kaburga hizasına kaldırılarak karın kaslarının kılıfları dikiş ile sıkılaştırılır ve karın derisi aşağı çekilerek fazla olan yağ ile deri çıkarılır. Karın bölgesinde deformasyonlar ve sarkmadan rahatsız olan herkes bu ameliyatı olabilir. Genellikle hamilelik sonrasında ya da aşırı kilo alıp verme sonucunda karın bölgesindeki şekil bozukluğu gibi unsurlar kişinin ameliyata uygunluğunu gösterir.

Eğer bölgesel olarak sarkma var ise karın gerdirme ameliyatı olarak rahatsızlık duyduğunuz görünümden uzaklaşabilirsiniz. Bunun için karın germe ameliyatı fiyatları konusunda bilgi edinmek için muayene olmanız gerekir. Çoğunlukla doktorun kullanacağı yöntem ve hastaneye bağlı olarak fiyatlar da değişkenlik göstermektedir. Oldukça kolay ve ağrısız bir ameliyattır. En fazla 6 hafta içerisinde kişi normal hayatına devam edebilir.

Karın Germe Ameliyatı İyileşme Süreci

Karın gerdirme ameliyatında iyileşme süresi 4 ile 6 haftadır. Ameliyat tekniği ve işlemin gerçekleştiği bölgede büyüklüğüne göre 2 ile 5 saat arasında süren bir operasyondur. Bu işlemi olmadan önce alanında uzman hekimden karın germe ameliyatı fiyatları hakkında bilgi edinebilirsiniz. Ameliyattan sonra 5-6 gün boyunca dikişli olan bölge gerginlik sebebiyle dik yürümenizi zorlaştırabilir. Özellikle ilk 4 ile 6 hafta korse kullanarak içerisindeki dikişler ve kasların desteklenmesi sağlanmalıdır. Bu süreçte karnı zorlayacak ya da ağır egzersizlerden uzak durulmalıdır.

Karın Germe Ameliyatı Fiyatları

Operasyon için fiyat bilgisi uzman hekim tarafından verilmektedir. Bunun için doktorunuzun muayene etmesi ve izleyeceği yolu belirlemesi gerekir. Ayrıca karın germe ameliyatı fiyatları hastaneden hastaneye farklılık gösterebilir. Aynı zamanda hekimin kullanacağı tekniklere bağlı olarak da fiyat değişikliği görüşebilir. Dolayısıyla fiyat bilgisi için ilgili hekime muayene olarak daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Bişektomi Nedir?

Diğer bir adıyla yüz inceltme ameliyatı, erkeklerin ve kadınların sıkça olduğu bir operasyondur. Fiziksel olarak bişektomi olacak kişinin idealine ulaşabilmesi için sağlıklı ve genç bir görünüme de sahip olması gerekir. Bu estetik türü cerrahi işlemlerin başında yüz inceltme ameliyatı gelmektedir. Yüzün iyi bir görünüm kazanmasını sağlayan bu ameliyat, yanak cerrahisi olarak da tanımlanmaktadır. Operasyon ile daha belirgin yüz hatları ve elmacık kemiklere sahip olunmaktadır.

Bişektomi Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Hastaya lokal anestezi işlemi uygulanarak yanak içerisine küçük bir kesit atılır ve forseps aracılığıyla doğal bir görünüm vermek için yağ dokusu torbaları çıkarılır. Estetik cerrahın yanak içerisindeki yağ torbalarının yanına küçük bir kesiyle kolayca müdahale etti operasyon çeşididir.

Kimler Bişektomi Yaptırabilir?

Normal kilo ve yuvarlak yüze sahip olan 18 yaşından büyük kadınlar ve erkekler yüz inceltme ameliyatı olabilir. Aynı zamanda bişektomi operasyonu aşırı kilolu olan veya obezite olan kişilere bu ameliyat önerilmemektedir. Bununla beraber 45 yaş üzeri kişiler de yüz inceltme ameliyatı olmaya uygun değildir.

Yanak İnceltme Operasyonu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Neredeyse tüm ameliyatlarda beklenmeyen durumlar ya da risk faktörleri ortaya çıkabilir. Yanak inceltme operasyonu sonrasında bazı risk faktörleri bulunmaktadır. Asimetrik yüz hatları, enfeksiyon, kanama, uyuşma, his değişikliği, kesilerin geç iyileşmesi, tekrar cerrahi olasılığı ve dil bölgesinde yaralanma gibi çeşitli riskler bulunmaktadır.

Bu estetik ameliyatta yatışa gerek yoktur. Dolayısıyla kişi günlük hayatına hızlı bir şekilde adapte olabilir. Aynı zamanda bişektomi estetiği sırasında yanak bölgesinde bulunan yağlara müdahale edilir. Ameliyat sonrasında 3 gün boyunca 4 saatte bir 15 dakika doğrudan yana soğuk pres uygulanarak şişme azaltılabilir. Ayrıca ağız içerisinde 7 gün boyunca 12 saatte bir tuzlu su ile gargara yapmanız ve doktorunuzun verdiği ilaçları kullanmanız son derece önemlidir.

Haber Ara