Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Adıyaman'da 70 STK'dan ortak tepki

Adıyaman'da 70 sivil toplum kuruluşu, Suruç ve Adıyaman'da gerçekleşen saldırılara karşı ortak tavır aldıklarını açıkladılar.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-22 17:25:41

Adıyaman'da 70 STK'dan ortak tepki

Adıyaman Kalkınma Platformu (AKALP) öncülüğünde Adıyaman Gazeteciler Derneği'nde bir araya gelen 70 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen saldırıya  tepki gösterdi.

Aynı gün içerisinde Adıyaman'da ve Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan olayların üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Dişkaya, "İlimizde bir askerin şehit edilmesi bizi üzmüştür. Yine komşu ilimizde vahşi bir şekilde, hiçbir mezhebin, hiçbir dinin, hiçbir insanlığın kabul etmeyeceği bir şekilde gencecik çocukların ortasında bombayı patlatarak 32 insanın ölümüne sebep olan olayı şiddetle telin ediyoruz, kınıyoruz" dedi.

"Adıyaman, teröre prim vermez"

"Üzüntü içerisindeyiz. Adıyaman'ın terörle anılmaması, bu sıkıntının şehrimize sıçramaması ve bölgemizdeki barış, birlik ve beraberlik ortamının devam etmesi için iktidar partisinden muhalefete, muhtarlardan sivil toplum kuruluşlarına herkes bir araya geldi. Adıyaman'ın tavrı budur. Hiç kimse Adıyaman'ı karıştırma gayreti içerisinde olmasın."

Dişkaya, gazeteciliğin aklına ve ağzına geleni yazmak olmadığının altını çizerek, "Ahlaki ve etik olmayan, topyekun cezalandıran, adeta Adıyaman'ın tamamını terörize eden bir başlık, yakıştıramadık. Adıyamanlı merttir, yiğittir, Adıyamanlı teröre bulaşmamıştır. Gazetenin yöneticileri Adıyaman'a gelsinler ve buraları görsünler. Ona göre başlık atsınlar" şeklinde konuştu.

Haber Ara