Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

3 estetik ameliyat olan kadın, aynı gün otelinde ölü bulundu

İstanbul’daki bir sağlık merkezinde aynı gün 3 estetik ameliyat yaptıran 33 yaşındaki İsveç vatandaşı Inger Janette Bengtsson, aynı gün otelinde ölü bulunmuştu. İsveçli kadının ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-03-04 09:10:19

3 estetik ameliyat olan kadın, aynı gün otelinde ölü bulundu

İstanbul'daki bir sağlık merkezinde aynı gün 3 estetik ameliyat yaptıran 33 yaşındaki İsveç vatandaşı Inger Janette Bengtsson, aynı gün otelinde ölü bulunmuştu. İsveçli kadının ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

3 estetik ameliyat olduğu gün otelinde ölü bulundu

Estetik operasyon yaptırmak için Türkiye'ye gelen 33 yaşındaki İsveç vatandaşı Inger Janette Bengtsson'ın, kaldığı otelde hayatını kaybettiği bildirildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, genç kadının, aynı gün 3 estetik ameliyat yaptırdıktan sonra hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Bir çocuk annesi Bengtsson internet üzerinden anlaştığı bir estetik merkezi üzerinden İstanbul'a geldiği, yapılan müdahalenin ardından otele gönderildiği belirtildi. İsveç'te yaşayan acılı aile ise, bir dizi ihmal soncu kızlarının hayatını yitirdiğini ileri sürerek Avukat Hasan Gürbüz aracılığıyla Küçükçekmece Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Bir günde 3 operasyon

Estetik operasyon için internet üzerinden yaptığı araştırmalar sonucunda Türkiye'deki bir klinikle anlaşan genç kadın, 31 Ekim günü karından yağ aldırma, kalça ve meme büyütme operasyonları için özel bir hastaneye getirildi. Operasyonların ardından otele gönderilen genç kadın, burada fenalaşarak hayatını kaybetti.

Ailesi şikayetçi oldu

Estetik olmak isterken canından olan Jeanette'nin acılı babası Hakan Bengtsson, "Güzel kızımın hiçbir şey yapmasına gerek yoktu ama kendisi böyle hissetmiyordu. Türkiye'deki güzellik gezileri için bir ajans kendisine teklif vermiş. Ameliyatın ardından 2 gün doktor ve hemşirelerin gözetiminde hastanede kalacağına dair söz verildi ama hiçbir şey hayal ettiği gibi olmadı" dedi. Kızının hastaneden 2 saat sonra taburcu edildiğini ifade eden acılı baba, "Kızımın güzellik turizminin son kurbanı olması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Haber Ara