Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

2024 fitre miktarı ne kadar oldu? Fitre kimlere nasıl verilir?

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Müminler Ramazan ayı boyunca belirli kişilere verilmesi vacip olan bir sadaka miktarını fitre olarak verecek. Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 fitre miktarını duyurdu. Peki, 2024 fitre miktarı ne kadar oldu? Bu yıl ne kadar fitre verilecek? Fitre kimlere verilir, kimlere verilmez? İşte konuya ilişkin detaylar...

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-15 21:01:35

2024 fitre miktarı ne kadar oldu? Fitre kimlere nasıl verilir?

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Müminler Ramazan ayı boyunca belirli kişilere verilmesi vacip olan bir sadaka miktarını fitre olarak verecek. Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 fitre miktarını duyurdu. Peki, fitre nedir? 2024 fitre miktarı ne kadar oldu? Bu yıl ne kadar fitre verilecek? Fitre kimlere verilir, kimlere verilmez? İşte konuya ilişkin detaylar...

Fitre nedir?

Fitre (sadaka-i fıtr), Ramazan Bayramı'na kavuşan ve temel ihtiyaçlarının dışında nisab miktarı mala sahip olan Müslümanların, kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler için, yerine getirmekle yükümlü oldukları mâli bir ibadettir.

Fitre ibadeti, darda olanların ihtiyaçlarının karşılanmasına vesile olmakta; sevgi ve kardeşlik bağlarının pekişmesini sağlamasının yanında toplumsal dayanışmayı da içerisinde barındırmaktadır. Bundan dolayıdır ki fitre, geniş bir mükellef kitlesi, tarafından yerine getirilmektedir.

2024 fitre miktarı ne kadar oldu?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2024 yılı fitre miktarını 130 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Fitre ne zaman verilir?

Fitre yani fıtır sadakasının vacip olma zamanı Ramazan bayramının birinci günü olmakla birlikte, bayramdan önce de verilebilmektedir.

Bununla birlikte, bayram günü veya daha sonra da verilebilir. Ancak, bayram namazından önce verilmesi müstehap kabul edilmiştir.

Haber Ara