İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının Üsküdar Belediyesine yönelik yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş kimdir? Detaylar haberimizde.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, 14 Mayıs 1981 yılında Eskişehir'de doğdu. Aslen Eskişehirli olan Dedetaş, 44 yaşında.
DEDETAŞ’IN EĞİTİMİ VE KARİYERİ

İlk ve orta öğrenimini Eskişehir'de tamamlayan Dedetaş, lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gemi İnşaatı ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümünde, yüksek lisansını ise İTÜ Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği'nde tamamladı.
Kariyerine Delta Denizcilik ve RINA'da mühendis olarak başladı. 2014-2016 yılları arasında TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı ve bu göreve gelen ilk kadın oldu.
ŞEHİR HATLARININ İLK KADIN MÜDÜRÜ

2019 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Şehir Hatları A.Ş.'ye Genel Müdür olarak atandı. Şirket tarihinin ilk kadın genel müdürü olan Dedetaş, bu görevini 1 Aralık 2023'e kadar sürdürdü. Görevi sırasında Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Su Yolu Komitesi Başkanı seçildi.
DEDETAŞ’IN SİYASİ HAYATI

2011 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılan Dedetaş, Aralık 2023'te Şehir Hatları'ndaki görevinden istifa ederek CHP'den Üsküdar Belediye Başkan adayı gösterildi.
31 Mart 2024 yerel seçimlerinde oyların %49,92'sini alarak Üsküdar Belediye Başkanı seçildi ve 5 Nisan 2024'te göreve başladı. 20 yıldır AK Parti tarafından yönetilen Üsküdar'ı CHP'ye geçiren isim oldu. Sinem Dedetaş, denizcilik sektöründe iş insanı Barış Dedetaş ile evli.