$

Dolar

46,6600

Euro

53,1528

£

Sterlin

62,0951

Frank

57,5952

Gram Altın

6.130,1300

Bitcoin

2.779.249

$

Dolar

46,6600

Euro

53,1528

£

Sterlin

62,0951

Frank

57,5952

Gram Altın

6.130,1300

Bitcoin

2.779.249

Kültür-Sanat

Türkiye “Horon Bizumdur” dedi, dünya rekoru geldi: 5 bin kişilik horon halkası

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu öncülüğünde, Maltepe’de “Horon bizumdur” sloganıyla düzenlenen dev organizasyonda 5 bin kişi 3 dakika horon oynadı, rekor tescillendi.

28.06.2026 - 19:13
Dursun Ali Bulut
Türkiye “Horon Bizumdur” dedi, dünya rekoru geldi: 5 bin kişilik horon halkası
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu öncülüğünde İstanbul Maltepe Etkinlik Alanı’nda düzenlenen rekor denemesinde, 5 bin kostümlü folklorcu aynı anda horon oynayarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

Rekor denemesi öncesi Guinness Türkiye Temsilcisi Şeyda Subaşı katılımcılara kuralları açıkladı. “Horon bizumdur” sloganıyla Türkiye’nin farklı illerinden gelen folklorcular dev bir halka oluşturdu.

"BU TOPRAKLARA AİT HER ŞEYİ GELECEK KUŞAKLARA AKTARMALIYIZ"

İstanbul Valisi Davut Gül, etkinlik öncesi yaptığı konuşmada, “Horon da bizim, halay da bizim. Bu topraklarda bize ait olan her şeyi sahiplenip gelecek kuşaklara aktarmak hepimizin borcu” dedi. Ortaya çıkan görüntüyü “Türkiye’nin en güzel tablolarından biri” olarak nitelendiren Gül, Cumhurbaşkanı’nın tebrik ve teşekkürlerini de iletti.

SIRADAKİ HEDEF: 15 BİN KİŞİYLE ZEYBEK REKORU

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hüseyin Güler, organizasyonun “kültür yağmacılığına müsaade etmeyeceğiz” mesajı taşıdığını vurguladı. “Devletimizle, milletimizle bir araya geldiğimizde tek yürek olduğumuzu dünyaya gösterdik” diyen Güler, gelecek yıl İzmir’de 15 bin kişiyle zeybek rekoru kırmayı hedeflediklerini açıkladı.

Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen de rekor denemesine ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

3 DAKİKA HORON, ARDINDAN GUİNNESS ONAYI

İstanbul Valisi Gül’ün start vermesiyle başlayan rekor denemesinde 5 bin folklorcu yaklaşık 3 dakika boyunca horon oynadı. Guinness hakemlerinin incelemesinin ardından Temsilci Şeyda Subaşı, Türk Halk Oyunları Kategorisi’nde rekorun kırıldığını ilan etti. Kararın açıklanması sonrası katılımcılar bu sefer sevinçten horon oynadı.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın