ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da düzenlenen bir imza töreninde İran krizine ilişkin açıklamalarda bulundu. Trump, İran’a karşı koruma sağladığını iddia ettiği Körfez ülkelerinin kendilerine ödeme yapmaları gerektiğini savundu. ABD Başkanı, İran’a karşı korudukları ülkelere örnekler de verdi. Trump ödeme yapması gereken ülkelere Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn ve Kuveyt’i örnek gösterdi.
TRUMP, HANGİ KÖRFEZ ÜLKELERİNDEN ÖDEME İSTEDİ?

ABD Başkanı, ülkesinin şu anda dünyanın çok zengin bir bölgesini İran’a karşı koruduğunu ve bunun için yaptıkları masrafın karşılanması gerektiğini iddia etti Trump, "Para harcıyoruz ve yardım ettiğimiz ülkeler, kendilerine sağladığımız koruma karşılığında bize ödeme yapacak" dedi.
TRUMP: DÜNYA PETROL ARZININ YÜZDE 50'SİNDEN FAZLASINA SAHİBİZ

Koruma karşılığında ödeme yapması gereken ülkelere Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn ve Kuveyt’i örnek gösteren Trump, "Biliyorsunuz, dünyadaki diğer tüm ülkelerden daha fazla petrole sahibiz. İnanılmaz bir yer olan Venezuela'yı da eklediğinizde, dünya arzının yüzde 50'sinden fazlasına sahibiz. Bizim buna ihtiyacımız yok ama bunu müttefiklerimizi korumak açısından yapıyoruz; İsrail, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri dâhil. Hepsini koruyoruz ve çok etkili bir iş çıkardık" ifadelerini kullandı.