Trendyol Süper Lig’in 8. haftasının kapanış maçında Beşiktaş’ı 2-0 mağlup eden Trabzonspor’da Teknik Direktör Thomas Reis, maç sonrası değerlendirmelerde bulundu. Reis, Papara Park’taki mücadeleyi “çok ilginç bir maç” olarak niteledi ve takımın mütevazı kalması gerektiğini söyledi.
“İKİ TARAF ADINA DA ÖNEMLİ FIRSATLAR VARDI”
Reis, iki takımın da önemli fırsatlar yakaladığını belirtti. Kendi adlarına maçı daha erken bitirecek pozisyonlar bulduklarını, ancak Beşiktaş’ın da gol bulabileceğini söyledi. Beşiktaş’ın iyi oynadığını ve geçiş oyunuyla sonuca gitmeye çalıştığını da ifade etti.
ÜST ÜSTE ÜÇÜNCÜ GALİBİYET, AYAKLAR YERE BASMALI
Ligde art arda üçüncü galibiyetlerini aldıklarını hatırlatan Reis, buna rağmen takımın ayaklarının yere basması gerektiğini vurguladı. Puan almanın her maçta zor olduğunu belirten Alman teknik adam, kısa süre önce Finlandiya’da oynadıkları maçın ardından yeniden sahaya çıktıklarını anlattı. Yoğun maç takvimini “İngiltere haftası” benzetmesiyle ifade etti.
TARAFTARA TEŞEKKÜR
Reis, zor anlarda tribün desteğine ihtiyaç duyacaklarını söyledi ve Papara Park’taki atmosferin galibiyette önemli payı olduğunu belirtti.
“DAHA FAZLASINI ATABİLİRDİK”
Takımın sahada birlikte hareket etmesinden memnun olduğunu söyleyen Reis, göreve geldiğinde “saha içerisinde aile gibi” olmaları gerektiğini dile getirdiğini hatırlattı. Hücumdaki son tercihlerde eksikleri olduğunu kabul eden Reis, “Final paslarımız belki çok iyi gelmedi ama goller bulabilecek, daha fazla goller atabilecek pozisyonlar da yakaladık” dedi.
Takımın en iyi seviyesine henüz ulaşmadığını belirten Reis, final pasları, savunma ve hücum organizasyonu üzerinde çalışacaklarını söyledi. Eksik oyuncuların yerine görev alanların performansından memnun kaldığını, üst üste kazanıp gol yemeden maçları bitirmenin değerli olduğunu ifade etti.