Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Xiaomi telefonlar ucuza mı satılacak? Xiaomi ucuz telefon modelleri hangisi?

Xiaomi telefonlar ucuza mı satılacak? | Xiaomi Türkiye'de telefon üretimine başladı. Üretilen telefonların piyasaya çıkmasıyla ithal benzer ürünlere kıyasla çok daha ucuza satılacağı açıklandı. Peki Xiaomi ucuz telefon satacak mı? Xiaomi ucuz telefon modelleri hangisi? Xiaomi Türkiye'de üretilen telefon modelleri hangileri?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-11 17:27:16

Xiaomi telefonlar ucuza mı satılacak? Xiaomi ucuz telefon modelleri hangisi?

Xiaomi telefonlar ucuza mı satılacak? | Xiaomi Türkiye'de telefon üretimine başladı. Üretilen telefonların piyasaya çıkmasıyla ithal benzer ürünlere kıyasla çok daha ucuza satılacağı açıklandı. Peki Xiaomi ucuz telefon satacak mı? Xiaomi ucuz telefon modelleri hangisi? Xiaomi Türkiye'de üretilen telefon modelleri hangisi? 

Teknoloji devlerinin Türkiye'de yerli telefon üretimine başlaması telefon piyasasında fiyatları aşağı çekeceğe benziyor. İthal ürünlerdeki vergilerden kurtulan yerli telefonlar benzer ürünlerden yüzde 30'a kadar daha ucuza satılacak. Peki Xiaomi uzu telefonlar hangisi. Xiaomi'nin Türkiye'de ürettiği yerli telefon modelleri hangisi? Xiaomi ucuz telefon modelleri hangisi? 

Xiaomi telefonlar ucuza mı satılacak?

Xiaomi Türkiye Ülke Müdür Yardımcısı İrfan Öztürk de, İstanbul Avcılar'daki fabrikada üretime başladıklarını anımsatarak, yeni modellerin nisan ayında raflarda olacağını söyledi. Yılda 5 milyon akıllı telefon üretim kapasitesine sahip olacaklarını anlatan Öztürk, “Salcomp ile ortak olan Xiaomi, 30 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'de üretime başlıyor. Avcılar'da bulunan ve yaklaşık 14 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikada üretimimiz olacak. 2 bin kişiye de istihdam sağlıyoruz” dedi. Yeni modellerle birlikte fiyatların da düşeceğini dile getiren Öztürk, “Her modelde değil ama Türkiye'de üretilen modellerde yüzde 10 - 15 indirim söz konusu olacak” ifadelerini kullandı.

Haber Ara