Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı'nın Yörük kültürüne ait eşyaları belli oldu

Ali Baba Gezeravcı, ABD'den çevrim içi görüşmeyle oğullarının ISS'den dönüşünü bekleyen ailesinin değerlendirmelerini paylaştı. Son 14 günlerini sevinç ve mutluluk içinde geçirdiklerini belirten Gezeravcı, bu mutluluğun oğullarıyla kavuşmalarıyla daha da artacağına inandıklarını söyledi.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-03 10:46:50

Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı'nın Yörük kültürüne ait eşyaları belli oldu

Ali Baba Gezeravcı, ABD'den çevrim içi görüşmeyle oğullarının ISS'den dönüşünü bekleyen ailesinin değerlendirmelerini paylaştı. Son 14 günlerini sevinç ve mutluluk içinde geçirdiklerini belirten Gezeravcı, bu mutluluğun oğullarıyla kavuşmalarıyla daha da artacağına inandıklarını söyledi. Ailesiyle birlikte sevinçli olduklarını ifade eden Gezeravcı, tanıdıklarının süreçle ilgili bilgi almak için sık sık telefon ve sosyal medya üzerinden ulaştığını, telefonun hiç elinden düşmediğini belirtti.

Gezeravcı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile de görüştüklerini ve oğullarının başarıları hakkında konuştuklarını aktardı. Yörük kültürüne ait unsurları oğullarıyla birlikte uzaya gönderdiklerini belirten anne Sıddıka Gezeravcı, oğlunun bilimsel deney çalışmalarıyla gurur duyduklarını ifade etti.

Oğulları Alper'in yanında götürdüğü kültürel unsurları anlatan anne Gezeravcı, İstanbul'a döndüklerinde güveç yemeğini oğluna ikram edeceğini söyledi. Oğlunun uzaya alışıp alışmadığını sorduğunda ise bu konuyu gündeme getireceğini belirtti.

Kardeşi Murat Gezeravcı, ailece yaşadıkları gururu paylaşarak, devlet büyükleri ve Türk milletinin desteğiyle mutluluklarının çoğaldığını dile getirdi. Oğullarının fizyolojik değişimlerini merak ettiklerini ancak abilerinin bu süreci önceden anlattığını ve endişelenmediklerini ifade etti.

Gelin Hilal Gezeravcı, Alper ile görüntülü olarak bir kez görüştüklerini ve telefonla konuşma imkanı yakaladıklarını belirtti. Oğlu Karan'ın amcasından "yıldız" talep etmesini de değerlendiren Hilal Gezeravcı, Karan'ın amcasını televizyonda görünce çok mutlu olduğunu ve oğlunun sarılma özlemini dile getirdi.

Haber Ara