Dolar

32,2984

Euro

34,7045

Altın

2.407,77

Bist

10.045,74

SİPER, GÜRZ, HİSAR... Türkiye havadan uçtan uca korunmaya alınıyor! Aşama 2024'te tamamlanıyor

SİPER, GÜRZ, KORKUT, HİSAR-A ve HİSAR-A+'da yaşanan gelişmeleri aktaran ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, 'Devletimizin liderliğinde uçtan uca hava savunma katmanını 2024'te tamamlamış olacağız.' dedi.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-02-27 11:33:24

SİPER, GÜRZ, HİSAR... Türkiye havadan uçtan uca korunmaya alınıyor! Aşama 2024'te tamamlanıyor

"Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansı" için Antalya'da bulunan Akyol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin hava savunma alanında önemli mesafeler kat ettiğini belirtti. Akyol, hava savunmanın katmanlı bir yapıya sahip olduğunu ifade ederek, parçacıklı KORKUT sisteminin yakın hava savunmasında önemli bir rol oynadığını vurguladı.

KORKUT sisteminin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne önemli bir sayıda teslimat yapıldığını ve birçok ülkenin ihracat talepleri bulunduğunu dile getiren Akyol, Türkiye'nin artık bu sistemleri kendi imkanlarıyla üretip kullanabildiğini söyledi. Akyol, savunma sanayii konusunda tam bağımsızlık için çalıştıklarını belirterek, özellikle radar teknolojilerinde önemli başarılar elde ettiklerini ifade etti.

Hava savunma sistemleri için geliştirdikleri radarlarla Türkiye'nin üzerinden geçen ISS'nin (Uluslararası Uzay İstasyonu) tespit edildiği bilgisini paylaşan Akyol, SİPER'in bu yıl envantere gireceğini ve uzun menzil yüksek irtifa hava savunmasını güçlendireceğini belirtti. Akyol, Türkiye'nin devlet liderliğinde 2024'te uçtan uca hava savunma katmanını tamamlayacağını söyledi. GÜRZ sistemi gibi projelerle hava savunmasında önemli gelişmeler yaşanacağını dile getiren Akyol, ASELSAN'ın 2023'te 20'den fazla yeni ürünü piyasaya sunduğunu ve insansız sistemlere odaklandıklarını ifade etti.

HİSAR-A ve HİSAR-A+'nın envantere girdiğini belirten Akyol, HİSAR-O ve HİSAR-O+ projelerinin geliştirilerek uzun menzil yeteneklerinin artırılacağını söyledi. Türkiye'nin karşılaştığı ambargoların yerlileştirmeye yönlendirdiğini vurgulayan Akyol, 2024'te insansız araçlar ve yeni ihracat çalışmalarına odaklanacaklarını sözlerine ekledi. ASELSAN'ın savunma sanayii konusundaki başarılarını sivil sektöre aktarma çabalarını da sürdürdüklerini ifade eden Akyol, metro ve demiryolu taşımacılığı alanında yerli sinyalizasyon sistemlerinin kullanılmaya başlandığını belirtti. Akyol, ayrıca ulaştırma sektöründe yük taşıyan araçlara yönelik geliştirdikleri yüksek hızlı ağırlık ölçüm sisteminin ihracatını gerçekleştirdiklerini ve bu alandaki çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

Haber Ara