Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

NFT'ler 2023'te yavaş yavaş öldü

Değiştirilemez tokenlar, Bitcoin'in arkasındaki blockchain teknolojisini kullanarak sahiplik kavramında devrim yaratma sözü verdi, ancak pazar neredeyse çökmüş gibi görünüyor.

5 Ay Önce Güncellendi

2023-12-22 22:44:03

NFT'ler 2023'te yavaş yavaş öldü

NewScientist sitesi, 2022'de dünya primatların dijital çizimlerine bayıldığı NFT'den insanlar 2023'te artık sıkıldığını yazdı.

nft-

Değiştirilemez tokenler veya NFT'ler, sahiplik kavramını ve daha genel olarak küresel ekonomiyi altüst edecek devrim niteliğinde bir teknoloji olarak tanıtıldı.

Bu dijital mülkiyet tanımlayıcıları, bitcoin gibi kripto para birimlerini destekleyen teknolojinin aynısı olan blockchain üzerinde depolanıyor, ancak çoğu insan için bu ifade, yüksek fiyatlarla satılan tuhaf, çoğu değersiz görüntüleri akla getiriyor.

NFT NEDİR?

NFT, dijital varlıkların benzersiz ve değiştirilemez bir biçimde temsil edilmesini sağlayan bir kripto para birimi terimidir. Farklı olarak, kripto paralar genellikle birbirine eş değer ve değiştirilebilirken, NFT'ler benzersizdir ve birbirleriyle değiştirilemezler. Dolayısıyla NFT tamamen özgün ve biricik bir Blockchain değer birimidir.

NFT AÇILIMI NEDİR?

Açılımı "Non-Fungible Token" olan NFT Türkçe'de "Değiştirilemez Jeton" anlamına geliyor. "Fungible" terimi genellikle birbirine eş değer ve değiştirilebilir varlıkları tanımlamak için kullanılırken, "Non-Fungible" terimi tam tersine, benzersiz ve değiştirilemez varlıkları ifade eder.

NFT'ler, blok zinciri teknolojisi kullanılarak oluşturulan dijital varlıklardır ve her biri benzersizdir. Bu yüzden değiştirilmesi mümkün değildir. Bu nedenle "Non-Fungible Token" terimi, benzersiz dijital varlıkların tanımlanması ve ticaretini yapma konseptini ifade eder.

NFT NE İŞE YARAR?

Artık göden düştüğü kaydedilen NFT'ler, benzersiz dijital varlıkların temsilini ve sahipliğini kaydetmek için kullanılan kripto para birimi teknolojisi olarak değerlendiriyor.

Haber Ara