Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Milli savaş uçağı KAAN ilk uçuş için geri sayıma başladı.

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ), milli muharip uçak KAAN'ı ilk uçuşuna hazırlıyor. Şirket Genel Müdürü Temel Kotil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2023'ün Türkiye için önemli bir yıl olduğunu ve TUSAŞ'ın birçok önemli proje üzerinde çalıştığını belirtti.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-09 11:49:57

Milli savaş uçağı KAAN ilk uçuş için geri sayıma başladı.

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ), milli muharip uçak KAAN'ı ilk uçuşuna hazırlıyor. Şirket Genel Müdürü Temel Kotil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2023'ün Türkiye için önemli bir yıl olduğunu ve TUSAŞ'ın birçok önemli proje üzerinde çalıştığını belirtti. Kotil, HÜRJET, ATAK II ve ANKA III'ün 2023'ün ilk uçuşlarını gerçekleştirdiğini söyledi ve KAAN'ın da yakında uçacağını ifade etti.

TUSAŞ'ın 2023 yılında birçok başarı elde ettiğini vurgulayan Kotil, aynı zamanda Gazze'deki olayların kendilerini derinden etkilediğini ve bu durumu unutmanın mümkün olmadığını belirtti. Gazze'deki olayların ardından Kotil, "Oradan ne Selahaddin Eyyubi'ler çıkacak zaman gösterir. İnsanlar yeter ki hidayet etsin. Kötü yapan da iyi yapan da kendine yapar. İnşallah iyi yapanlardan olmuşuzdur." dedi.

Temel Kotil, 2024'ün yeni yüzyıl için hayırlı olmasını temenni ederek, TUSAŞ'ın altyapılarını tamamladığını, havacılık ve uzay sanayisi için gerekli bütün altyapıların hazır olduğunu ve yeni yüzyıla cesaretle girdiklerini belirtti. TUSAŞ'ın ürünlerinin tamamlandığını ve teslimata, seri üretime geçtiklerini ifade eden Kotil, özgün GÖKBEY, HÜRJET, HÜRKUŞ, ATAK II platformları ve yakında uçacak KAAN'ın başarılarının bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

Temel Kotil, TUSAŞ'ın sektörde kritik bir eşiği geçtiğini ve öne çıkan bir havacılık sanayisi şirketi haline geldiğini belirterek, TUSAŞ'ın yaptığı devrimin, soğuk savaş döneminden bu yana ABD ve SSCB'nin performansını aştığını söyledi. Kotil, "Yeni yüzyıla da bu devrimler gerekir." dedi.

Ayrıca, savunma sanayisi şirketi Baykar'ı da kutlayan Kotil, ihracat faaliyetlerinde çıkış yaptıklarını ve 2024 ve sonrasının daha iyi olacağını ifade etti.

Haber Ara