Dolar

32,4199

Euro

34,6728

Altın

2.395,31

Bist

10.045,74

Mebbis Nedir, Ne İşe Yarıyor?

Gündelik hayatımızda daha önceki dönemlere göre yoğun zamanlarımızı günümüzde bir tık ile kolaylaştırmaktayız. Hayatı kolaylaştırmayı sağlayan internet, telefon gibi gelişmeler günlük işlerinizin aksamamasını sağlar. Bununla birlikte Millî Eğitim Bakanlığı işlerimizi aksatmamak ve kolaylaştırmak adına MEBBİS adında bir sistem üretmiştir. Bu sistem sayesinde eğitim ile ilgili tüm işlemleri bir tık ile halletmekteyiz. Sizler için Mebbis hakkında merak edilen tüm detayları derledik.Mebbis nedir? Bu konuya ayrıntılı değineceğiz. Mebbis ne işe yarıyor? İşte tüm detaylar…

3 Yıl Önce Güncellendi

2022-01-11 15:24:19

Mebbis Nedir, Ne İşe Yarıyor?

Mebbis sistemi, Millî Eğitim Bakanlığının bir projesidir. Bununla birlikte uzun bir süredir geliştirilen ve 2007 Ocak ayında kullanıcıların kullanımına sunulmuş bir web sitesi yazılımıdır. Mebbis sisteminde;öğretmenler, müdürler, idari personel, öğrenciler ve veliler işlem yapabilmektedir. Ayrıca bu uygulama içeriğinde; e-yatırım işlemleri, personel işlemler, halk eğitim işlemleri, e-okul, e-taşınır, açık öğretim kurumları işlemleri, e-yurt işlemleri, e-burs işlemleri,e-akademi işlemleri, evrak işlemleri gibi birçok işlem gerçekleştirilmektedir.Eğitim işlemleriyle ilgili bir sorununuz ya da işleminiz olduğunda bu sistemi kullanabilmektedir.Millî Eğitim Bakanlığı da eğitim işlemlerini kolaylaştırmak, daha hızlı sürede işlemlerinizi halletmek adına bu sistemi geliştirdi.Mebbis nasıl kullanılır? Merak edilen bu soruyu yanıtlayacağız. Mebbis ‘de ne yapılır? İşte detaylar.

Mebbis Nedir?

Millî Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri'nin kısa adına Mebbis adı verilmektedir.Bu sistemde Millî Eğitim Bakanlığı'nın sağladığı tüm hizmetler ve olanaklar Mebbis üzerinden yapılabilmektedir.

Mebbis Ne İşe Yarıyor?

Mebbis sisteminde öğretmen girişi modülü ile öğretmenler, müdürler, idari personel, öğrenciler ve velilere işlem yapabilme olanağı sağlamaktadır.

Mebbis Nasıl Kullanılır?

Mebbis kullanımı şu şekildedir;

  • Öncelikle Millî Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemlerine internet üzerinden kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yapınız.
  • Eğer ki kullanıcı adınız ve şifreniz yoksa sisteme girişiniz yapılmaz.
  • Bunun için bağlı olduğunuz okul müdürlüklerinden kullanıcı adınız ve şifre bilgilerinizi alınız. Daha sonra tekrar internet üzerinden sisteme girişinizi başarıyla gerçekleştirmiş olursunuz.

Mebbis 'de Ne Yapılır?

  • Personel işlemler,
  • E-okul,
  • E-yatırım işlemleri,
  • Halk eğitim işlemleri,
  • E-taşınır,
  • Açık öğretim kurumları işlemleri,
  • E-akademi işlemleri,
  • E-yurt işlemleri yapılabilmektedir.

Mebbiste hangi bilgiler var?

Mebbis'in hizmetleri arasında sendika, hizmet puanı, izin işlemleri, hastalık ve refakat izni, kişilerin özlük ve kimlik hakları, hizmet yılı gibi bütün bilgilere de ulaşılabilmektedir.

Haber Ara