Dolar

32,2815

Euro

34,6375

Altın

2.412,18

Bist

10.045,74

Katar Deniz Kuvvetlerine Türkiye imzası! İmzalar atıldı: Büyük bir atılımı gerçekleşecek

Türk savunma sanayisi son dönemde Körfez ülkelerindeki ihracat başarılarına Katar'da 2 yüksek hızlı hücumbotu ekledi. Katar Deniz Kuvvetlerinin ihtiyacına yönelik imzalana sözleşmeye yönelik konuşan firma yetkilisi, 'ASELSAN'ın sensör ve silahları ile Roketsan füze sistemlerini bu gemilerin üzerine yerleştirmiş olacağız. Böylelikle Türk savunma sanayisi Katar'da büyük bir atılımı gerçekleştirecek' dedi.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-03-06 10:22:34

Katar Deniz Kuvvetlerine Türkiye imzası! İmzalar atıldı: Büyük bir atılımı gerçekleşecek
  1. Doha Uluslararası Deniz Savunma Fuarı ve Konferansı (DIMDEX 2024) kapsamında, Katar Deniz Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda hücumbot tedarik sözleşmesi imzalandı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün'ün tanıklığında gerçekleşen imza törenine DEARSAN adına Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım ve Katar Deniz Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Abdullah bin Hassan Al Sulaiti katıldı.

Asimetrik harp, devriye, bölgesel suların korunması, deniz korsanlığı ile mücadele, keşif ve gözetleme, arama ve kurtarma, afet yardım operasyonları, sınır kontrolü, üs ve liman güvenliği gibi çeşitli görevleri etkili bir şekilde yerine getirebilen 50 metre uzunluğundaki yüksek süratli hücumbotlar, 3 su jeti kullanacak ve su üstü harbi, hava savunma harbi ve asimetrik harp için çeşitli silah sistemlerine sahip olacak.

DEARSAN İş Geliştirme Müdürü Erkan Yeniçeri, sözleşmenin Türk savunma sanayisine önemli bir atılım sağlayacağını belirterek, ASELSAN, Roketsan ve Leonardo gibi Türk şirketlerinin silah ve sensör sistemlerini gemilere sağlayacağını açıkladı. Geminin çelik gövdesi ve alüminyum üst yapısı ile maksimum 36 deniz mili hıza ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Yeniçeri, ilk geminin teslimatını 39, ikincisinin ise 42. ayda gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti. Bu projenin Katar Deniz Kuvvetleri'ne, Türk savunma sanayisinin ürünlerinden oluşan iki önemli platform kazandıracağını söyledi.

Haber Ara